Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP presenta una proposta de ROM a Molins de Rei

La CUP de Molins de Rei presenta públicament una proposta de ROM per avançar cap a una vila més participativa i transparent

24/05/2012 Política

Dilluns passat, la CUP a Molins de Rei (Baix Llobregat) va presentar en roda de premsa una proposta de Reglament Orgànic Municipal (ROM), un document que regula l’organització i el funcionament de l’ajuntament i dels diferents òrgans implicats, amb l’objectiu de “fer un pas endavant cap a un model de fer política més transparent i més participatiu”.

La formació va recalcar la importància de que la ciutadania participés en les decisions municipals, assegurant que mitjançant el ROM “ es pot donar a la gent veu on abans no n’hi tenia”. Per tal de continuar treballant per aconseguir “una política més pròxima” la CUP va instar a la gent del poble i a les entitats i associacions a participar a les trobades que s’organitzaran per tal de debatre tots els punts de la proposta, escoltar les necessitats i buscar cabuda a les solucions dins del ROM.

Alguns dels aspectes més importants que la formació ha volgut remarcar dins les gairebé 50 pàgines de proposta de ROM, són l’ús de les noves tecnologies per assegurar la transmissió d’informació entre l’ajuntament i la ciutadania i la creació o dinamització de diferents eines com les Audiències Públiques Participatives, les Consultes Populars o la possibilitat de participar en els plens, per dotar de paraula a les entitats i persones del poble, així com obrir espais de debat on la ciutadania pugui opinar sobre les decisions municipals a través de comissions. Per altra banda, també han exposat les mesures necessàries per assegurar la transparència econòmica de l’ajuntament i els seus regidors i la voluntat de tirar endavant els projectes d’iniciatives popular amb el recolzament i suport de l’ajuntament.

Una altra de les propostes seria afegir la figura del Síndic de Greuges de Molins, per tal de vetllar pels drets i llibertats públiques dels ciutadans, supervisar les actuacions de l’ajuntament i investigar i atendre les queixes que rebi.

La proposta de la CUP pretendria regular el marge de maniobra que actualment té l’ajuntament i dotar de més pes decisiu i d’implicació en la política municipal a la ciutadania. La mateixa formació ha reconegut que tirar endavant aquesta proposta “no serà fàcil” ja que “no interessa a tothom”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid