Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Indignació
12-M: El carrer és del poble, les places també

Aquest dissabte els carrers i places dels Països Catalans tornaran a reviure la revolució indignada

12/05/2012 Política

Aquest dissabte les places dels Països Catalans tornaran a reviure la revolució indignada, que aquest mes compleix un any. El moviment 15-M torna a sorir al carrer en una manifestació popular i no violenta.

  • Barcelona: Manifestació 18.00h Plaça Catalunya
  • Tarragona: Manifestació 19.00h Plaça Imperial Tarraco
  • Girona: Manifestació 18.00h Plaça Catalunya
  • València: Manifestació 18.00h Plaça Sant Agustí

A València el muntatge de la mascletada impedirà l'ocupació de la plaça de l'Ajuntament. A Barcelona la manifestació començarà a les sis a Plaça Catalunya. En aquest punt s'hi uniran quatre columnes, la del Vallès Oriental, la de l'Hospitalet de Llobregat, la del Poble Sec el Raval i el Gòtic i la dels barris del nord. La manifestació pujarà per Balmes fins arribar a la Diagonal i baixarà de nou per Passeig de Gràcia fins arribar altre cop a la Plaça Catalunya.

Després de la manifestació s'iniciarà una assamblea sobre projectes i alternatives. A partir d'aquest moment es donarà el tret de sortida a una assemblea permanent que durarà fins al 15 de maig en forma d'acampada a la Plaça de Catalunya. S'habilitaran uns espais fixos que treballaran en maneres de convertir els punts de les reivindicacions en realitats. També es convocarà una assemblea general diària a les 21h fins al 15 de maig.

Aquesta manifestació s'enquadra dins d'una mobilització mundial: persones de tot el món estan sortint ja al carrer per a demanar un canvi global.

Reivindicacions

Amb l'objectiu de "garantir el dret a la existència del 99%", el moviment exigeix:

1. Ni un euro més per rescatar els bancs. Auditoria ciutadana del deute. No pagarem el deute il·legítim creat per aquells que van provocar la crisi.

2. Educació, sanitat i serveis públics gratuïts i de qualitat. No a les retallades de la despesa pública, no a la privatització dels serveis públics.

3. Repartiment just del treball i la riquesa. No a la precarització. No a la jubilació als 67 anys i retirada de la Reforma Laboral. Valoració del treball reproductiu, domèstic i de cures.

4. Dret garantit a l’accés a l’habitatge digne. Dació en pagament retroactiva. Parc públic d’habitatges de lloguer social. Promoció de cooperatives d’habitatge.

5. Reforma fiscal que permeti redistribuir de forma justa la riquesa que produïm entre totes i tots. Renda Bàsica universal a totes les persones.

6. Defensa dels drets de reunió, manifestació, vaga, associació i totes les llibertats ciutadanes, inclós el dret al propi cos.

Suport de l'Esquerra Independentista

La CUP ha emès un comunicat d'abast nacional on dóna suport a les mobilitzacions del 12-M. Segons afirma, "fa anys que combatem el capitalisme en totes les seves formes (classisme, racisme, espanyolisme, masclisme...) i que hem anat forjant un moviment estès al llarg de tot el territori que, des de pobles i ciutats, comenci a bastir una alternativa popular, de base, nacional, contra la seva ofensiva, plantejant les nostres propostes i alternatives".

Per això, aquest 12 de maig "també serem a la convocatòria mundial, popular, de tots aquells i aquelles que rebutgem la imposició del seu model, que rebutgem la dictadura econòmica dels “mercats” i de les classes dominants, de tots aquells i aquelles que apostem, també, per la construcció d’uns Països Catalans socialment justos, territorialment equilibrats i sostenibles, deslligats de qualsevol forma de dominació patriarcal i nacionalment lliures, en un Món diferent, regit per la voluntat i els interessos de la majoria social i no pel lucre privat de quatre privilegiats".

El portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha manifestat el seu suport a la manifestació de Girona i ha declarat que "és necessari que sortim al carrer per fer palès el descontentament ciutadà envers aquest sistema polític i econòmic". Així mateix, ha sentenciat que "les retallades de drets socials, civils i polítics és asfixiant, però hem de mantenir-nos ferms i plantar-hi cara".

La resta d'organitzacions de l'Esquerra Independentista també han fet públic el seu suport a la protesta, com l'MDT o Endavant (OSAN), que remarca que "milers de persones de tots els Països Catalans sortirem al carrer per demanar un canvi real en el sistema econòmic, exigint acabar amb el salvament de la banca, més i millors serveis públics, drets socials i laborals, habitatge digne i renda bàsica universal". "Aquests dies de mobilització no són en cap cas una finalitat en si mateixos, sinó només un pas més en la consolidació d'un contrapoder al capitalisme i les institucions burgeses, un contrapoder que esdevingui, a la llarga, el veritable poder popular", sosté en un comunicat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid