Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12M-15M: Un any de la revolta dels indignats

Dimarts que ve, 15 de maig, però sobretot aquest dissabte 12 se celebraran de nou mobilitzacions amb motiu del primer aniversari del moviment

10/05/2012 Política

Aquest mes de maig farà un any del naixement d'un moviment que ha revolucionat l'oposició al sistema capitalista: el 15-M. Ara fa un any, aquest moviment d'abast internacional va iniciar una campanya de protestes que va passar a la història amb l'ocupació de places de viles i ciutats i la celebració de manifestacions massives que van seduir persones de tot tipus en contra de la gestió neoliberal de la crisi. 

"El 15 de maig del 2011, milions de persones vam iniciar un procés de canvi social, tot donant un senyal clar i inequívoc que no som mercaderia en mans de polítics i banquers i expressant de manera pública i massiva que la democràcia representativa actual està agonitzant", afirma el manifest del "12M15M", que constata, un any després, que "la classe política i els poderosos no han entès el missatge". "Malgrat les creixents mobilitzacions i el clamor del malestar de la gent, aquestes classes dirigents segueixen aprofitant la crisi per espoliar la riquesa comuna tot posant en perill la vida de les persones", critica, i per això anima a tornar a l'acció.

Dimarts que ve, 15 de maig, però sobretot aquest dissabte 12 se celebraran de nou mobilitzacions amb motiu del primer aniversari del moviment i per insistir amb la vigència de les reivindicacions. El nou 15-M ja compta amb pàgina web i etiqueta a Twitter: #12M15M.

12-M Mobilització global, 15-M dia d'accions

Aquest dissabte 12 de maig la indignació tornarà a prendre el carrer en "una manifestació popular, creativa i no violenta per seguir treballant cap a un 15 de maig en defensa de les persones", segons afirma el moviment 15-M.

I segons remarquen, cal seguir protestant perquè "el capitalisme ha decidit cancel·lar la democràcia i ara ens governen els banquers. És evident que aquest 1% de la població és el crim legalitzat al poder. El sistema polític actual ens aboca al desastre i hem de ser el 99% qui prenem les regnes del nostre destí".

Per això, el 12 i 15 de maig, després d’un any protestant sense resposta, la indignació tornarà al carrer amb unes exigències legítimes i majoritàries i amb la voluntat de començar a construir alternatives al model actual d’organització social. A més s’han convocat mobilitzacions arreu i una vaga de consum.

A Barcelona la manifestació central serà aquest dissabte a les sis de la tarda. El final de la marxa serà l'inici d'una acampada a la Plaça Catalunya fins al 15 de maig. De dissabte a dimarts es realitzaran assemblees, conferències i trobades per celebrar l'aniversari del moviment. Ho han explicat els mateixos representants dels grups de treball de l'assemblea del 15-M en una roda de premsa que han realitzat aquest dijous al parc de la Ciutadella.

Reivindicacions

Amb l'objectiu de "garantir el dret a la existència del 99%", el moviment exigeix:

1. Ni un euro més per rescatar els bancs. Auditoria ciutadana del deute. No pagarem el deute il·legítim creat per aquells que van provocar la crisi.

2. Educació, sanitat i serveis públics gratuïts i de qualitat. No a les retallades de la despesa pública, no a la privatització dels serveis públics.

3. Repartiment just del treball i la riquesa. No a la precarització. No a la jubilació als 67 anys i retirada de la Reforma Laboral. Valoració del treball reproductiu, domèstic i de cures.

4. Dret garantit a l’accés a l’habitatge digne. Dació en pagament retroactiva. Parc públic d’habitatges de lloguer social. Promoció de cooperatives d’habitatge.

5. Reforma fiscal que permeti redistribuir de forma justa la riquesa que produïm entre totes i tots. Renda Bàsica universal a totes les persones.

6. Defensa dels drets de reunió, manifestació, vaga, associació i totes les llibertats ciutadanes, inclós el dret al propi cos.

Braçalets ciutadans

El moviment 15-M ha proposat als manifestants que vagin identificats com a "ciutadans no violents que exercim el nostre dret digna i legítim a protestar contra les injustícies del nostres entorn". Per fer-ho ha dissenyat uns braçalets identificatius que són la resposta als braçalets de groc fluorescent que els policies de paisà portaven el 1r de maig a la manifestació anticapitalista de la tarda.

Els distintius serveixen per rebutjar les diferents tàctiques policials que s’han estat utilitzant en manifestacions com les del 1r de Maig o 29 de Març i les diferents enxampades que han rebut els dispositius policials quan intentaven infiltrar-se entre els manifestants per causar aldarulls.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid