Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Una víctima de la brutalitat policial a Ontinyent explica el seu testimoni en vídeo

"Em va posar el genoll a l'esquena. Em va pegar puntellons a les costelles", explica la víctima, un jove membre de l'Assemblea de Joves Meruts d'Ontinyent

05/03/2012 Drets i Llibertats
Ivan Soler, un membre de l'Assemblea de Joves Meruts, va patir una brutal agressió per part de la policia espanyola el passat 28 de febrer al migdia a l’estació de tren d’Ontinyent quan es disposava a penjar un cartell del concert Mig Any Meruts, amb el consentiment de l’encarregat de Renfe.

Segons han explicat els Joves Meruts en un comunicat, Soler estava penjant el cartell quan una agent de paisà el va interrompre i li va demanar que s’identificara. L’agent va comprovar que les dades eren correctes i, tot i que ho eren, el va retenir i va demanar l’assistència d’una patrulla.

Quan va arribar la patrula dos agents uniformats el van identificar novament i li van demanar d’anar a un lloc apartat de l’estació per efectuar-li un registre. Soler es va negar a anar a cap lloc amagat, demanant que se’l registrara allà mateix o que fos detingut i registrat a comissaria. De sobte un dels joves agents va començar a propinar-li colps i bofetades, sense donar-li cap tipus d’explicació i sense que el noi oposés cap resistència a l’agressió.

"Em va posar el genoll a l'esquena. Em va pegar puntellons a les costelles"


Ho explica ell mateix en un vídeo que ha difós l'Assemblea de Joves Meruts. "Em va posar el genoll a l'esquena. Em va pegar puntellons a les costelles", relata Soler, que pateix nombrosos hematomes i contusions, sobretot a la cara i les costelles, tal com s'aprecia a la gravació.

El jove va acabar emmanillat i a terra, on els dos agents uniformats van seguir apallissant-lo fins que va acabar detingut a la comissaria d’Ontinyent. Més tard va ser traslladat a l’hospital, on el van atendre per les lesions i li van fer l’informe mèdic.

A la tarda els agents van portar el jove als jutjats d’Ontinyent per prendre declaració. Els agents van al·legar que prèviament l'havien denunciat per desacatament a l’autoritat, resistència a l’autoritat i atemptat contra l’autoritat, ja que segons la versió dels agents a Soler l’haurien parat a un carrer cèntric d’Ontinyent on l’haurien demanat identificar-se, però ell hauria fugit fins que l’interceptaren en l’estació.

Continua l'assetjament

Després de l’agressió Ivan Soler ha continuat patint l'assetjament de la policia, segons expliquen els Joves Meruts. Cotxes patrulla el segueixen pels carrers d’Ontinyent o paren al veure’l i no té accés als seus perfils de les xarxes socials, que estan bloquejats.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid