Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura popular
La XVII Calçotada Popular d'Igualada es fa ressò del 20è aniversari de l'Operació Garzón

David Bassa va remarcar "la importància de la memòria col·lectiva i el perill dels mecanismes més foscos del terrorisme d'estat patits per una vintena d'independentistes catalans que van denunciar tortures que mai no es van investigar malgrat els clars indicis, com reconeixeria el Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg anys després".

22/03/2012 Cultura
La dissetena edició de la Calçotada Popular d’Igualada va congregar 400 assistents diumenge passat. El bon temps i el bon ambient van marcar una jornada festiva i reivindicativa, enguany organitzada pel Casal Independentista La Teixidora, que va tenir lloc a la pista de l’Ateneu Igualadí.

Enguany es va convidar al periodista de TV3, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils i autor del llibre L'Operació Garzón. Un balanç de Barcelona'92. En el seu parlament, Bassa va repassar els “20 anys de l'Operació Garzón”, una ofensiva judicial durant els Jocs Olímpics, recordant "la importància de la memòria col·lectiva i el perill dels mecanismes més foscos del terrorisme d'estat patits per una vintena d'independentistes catalans que van denunciar tortures que mai no es van investigar malgrat els clars indicis, com reconeixeria el Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg anys després".

Durant la jornada es van tallers infantils, bitlles catalanes i una pintada de murals van donar al migdia el tret de sortida de la diada, abans de l'espectacle infantil del grup berguedà Koloraines, les versions dels quals van fer ballar els més petits de tots... i alguns més grandets.

En total es van repartir  7.000 calçots acompanyats de la salsa salvitxada de primer, més la botifarra, la cansalada i els cigronets de l'Alta Anoia de segon, van ser l'esperat menú per dinar. Ja a la sobretaula, la Coral Xalest va interpretar la tradicional Cançó de Sant Jordi i la Cançó del Cansat d'Ovidi Montllor, abans de cedir el protagonisme a un parlament de l'Assemblea de Joves d'Igualada.

La calçotada va finalitzar amb les cançons folk de pagès dels solsonins Les Absentes i una sessió del punxadiscos local PD Carabruta van cloure la diada, amb una valoració molt positiva per part dels organitzadors, que també van voler agraïr la col·laboració de tothom.




 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid