Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP abandona el Ple de Reus ja que el govern evita el debat sobre el Pla d’Ajust

Després de l’aprovació el Pla d’Ajust, el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Reus, David Vidal, ha decidit marxar del Saló de Plens en senyal de disconformitat de l’actitud del govern municipal.

27/03/2012 Política
En dues hores de Ple, ni el regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, ni la regidora Alicia Alegret, ni la regidora Teresa Gomis, ni l’alcalde de la ciutat Carles Pellicer, han donat ni un sol argument sobre el criteri seguit per prendre les mesures que han proposat. Ans al contrari, han atorgat la responsabilitat d’aquest Pla al senyor interventor,
Baldomero Rovira, quan aquest no ha pres part en la decisió de quines mesures calia prendre.
 
Els dos únics cops que el regidor de la CUP, David Vidal, ha pogut prendre la paraula, ha interpel·lat al senyor Enrech a donar explicacions sobre les mesures que s’havien pres. Segons Vidal, “Enrech ha desviat el debat del Pla per tal d’evitar de donar explicacions sobre unes mesures que representen un augment de la pressió fiscal al
conjunt de la ciutadania, una retallada de drets als i a les treballadores de l’Ajuntament i una retallada de serveis a la ciutadania, deixant inoperants diferents departaments de l’Ajuntament”.
 
David Vidal, també denuncia que “el govern municipal encara es creu que està a l’oposició, i enlloc d’argumentar les polítiques del govern, es dedica a atacar a l’actual oposició per tal d’evitar de pronunciar-se sobre les polítiques que estan prenent”. És més, denuncia que “tot i que l’alcalde culpa a l’anterior govern de la situació actual – argument que compartim- encara no ha pres cap decisió que signifiqui resoldre-la, sinó que es dedica a posar pedaços sense fer els canvis profunds i necessaris”.
 
En resposta a la pregunta realitzada per Pellicer al Ple, preguntant-se perquè l’Ajuntament de Reus té tants deutes amb els proveïdors quan d’altres no en tenen cap, des de la CUP “ja hem insistit mil cops, ho hem fet avui, i ho tornarem a fer quan calgui, que el problema es diu INNOVA, un instrument de l’Ajuntament per aprofitar-se
dels beneficis del dret administratiu –garantia per demanar crèdits- i dels beneficis del dret mercantil –esquivar el límit d’endeutament-”.

Per aquest motiu, Vidal ha qüestionat durant el Ple, el motiu pel qual el Pla d’Ajust es dedica a retallar els drets laborals dels i de les treballadores de l’Ajuntament, retallar serveis públics i apujar taxes, enlloc d’eliminar empreses que no tenen cap mena d’utilitat per l’Ajuntament com INNOVA o EPEL-INNOVA, a reduir l’externalització de serveis que podrien desenvolupar els i les pròpies treballadores de l’Ajuntament, a rebaixar els sous dels càrrecs directius, o a reduir el nombre de consellers dels consells d’administració de les empreses, entre d’altres mesures.
 
Per últim, Vidal ha decidit de marxar del Saló de Plens, ja que en acabar la votació del Pla, les portaveus del grup municipal del PP i de CiU, així com l’alcalde, han exercit el dret de paraula “per fer d’oposició a l’oposició”, sense que aquesta hagi tingut dret a replicar o a plantejar arguments, per contrastar frases de la senyora Alegret, com ara “només ens queda posar un espelma perquè tot vagi bé”, o de la senyora Gomis, com ara “només ens queda resar”.

El Pla d’Ajust  implica:

  • Increment de les taxes i ordenances aprovades aquest estiu, significant un augment de la càrrega fiscal vers els i les ciutadanes.
  • Retallada dels drets dels i les treballadores de l’Ajuntament, amb la congelació salarial (després de diferents retallades els anys anteriors), la no-substitució de personal en cas de baixes i vacances, la suspensió de l’acord productiu del personal i del fons social d’aquests, així com l’amortització de places de treballadors interins, que pot suposar l’acomiadament de desenes de treballadors i treballadores.
  • Reducció de la inversió en serveis i subvencions, eliminant el 0,7% del pressupost destinat a solidaritat i cooperació, reduint l’aportació a l’Institut de Museus, a l’IMAC, reduint la freqüència d’autobusos, reduint la despesa en salut pública,…
  • Només planteja un 5% de la rebaixa del sou dels polítics i d’un 10% de l’aportació als grups municipals.

Aquest Pla d’Ajust, segons la CUP, no contempla cap mesura que ofereix el govern estatal, com ara la limitació de salaris dels contractes del personal d’alta direcció, la reducció del nombre del consellers als consells d’administració de les empreses, la reducció del nombre de personal de confiança, la dissolució d’aquelles empreses públiques que presenten pèrdues, la reducció de càrregues administratives als i a les ciutadanes i a les empreses….

La CUP s'oposa a aquest Pla d’Ajust, i  considera que "som els i les treballadores de l’Ajuntament, així com el conjunt de la ciutadania, els qui haurem de pagar de les nostres butxaques la mala gestió de l’anterior govern. I, per això, han votat en contra d’aquesta mesura i donarà tot el nostre suport –i participarà- en les mobilitzacions dels i de les treballadores de l’Ajuntament"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid