Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Absolts els tres membres de Maulets acusats de despenjar una bandera espanyola

L'organització juvenil considera que "despenjar la bandera de l'Estat espanyol en territori oprimit no hauria de ser considerat un delicte"

13/03/2012 Drets i Llibertats
Els tres membres de Maulets acusats de robar la bandera espanyola de l'edifici de Correos de Girona han estat absolts. El judici es va celebrar dilluns 13 de febrer i aquest dimarts s'ha confirmat la sentència absolutòria del cas després que la fiscalia es veiés obligada a demanar-ne l'absolució per manca de proves inculpatòries.

L'assemblea de Maulets de Girona ha celebrat la resolució de la sentència i afirma que el cas "es va mostrar des de bon principi mancat de proves i rigor". Així, considera que l'absolució era l'única sortida "viable per a un judici que no s'hagués hagut de celebrar mai".

La nit del 26 al 27 de desembre, un dispositiu de quatre patrulles de la Policia Municipal de Girona va iniciar una recerca per mirar de trobar les persones que haurien despenjat la bandera del balcó de l'edifici i haurien catalanitzat el rètol daurat de la porta central de l'entitat, arrencant la segona lletra 'o' de Correos. Finalment, a la zona de la Devesa, van retenir i denunciar tres militants de Maulets pel simple fet d'anar vestits foscos, ja que, segons ells, coincidien amb les característiques descrites per un testimoni dels fets.

En un comunicat, Maulets ha culpat la Policia Municipal "per haver dedicat tants esforços per una suposada infracció que no hauria d'estar penalitzada en cap moment". "Despenjar la bandera de l'Estat espanyol en territori oprimit no hauria de ser considerat un delicte, sinó un acte simbòlic i legítim de defensa dels drets nacionals del poble català", reivindica.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid