Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crisi a la Generalitat
Situació límit als instituts valencians

L'escanyament de la Generalitat Valenciana provoca que desenes de centres hagin de retallar en calefacció i electricitat

18/01/2012 Educació
Les escoles i instituts valencians estan en una situació límit. L'escanyament pel que passa la Generalitat Valenciana ha provocat que desenes de centres d'educació hagin hagut de retallar en calefacció i electricitat, fins al punt que els estudiants han d'anar a classe abrigats.

La situació ha portat la coalició Compromís a encetar la campanya a la xarxa social de Twitter amb l’etiqueta #fabratenimfred amb la finalitat de conèixer quins són els centres educatius valencians sense calefacció o llum. Tant és així que ha posat en marxa un mapa interactiu que mostra els instituts que passen fred. La resposta no s’ha fet d’esperar i moltíssims alumnes i també professors han enviat informació de la situació real dels centres que depenen de la Conselleria d’Educació, com ara escoles d’infantil i primària, instituts de secundària i formació professional i també escoles oficials d’idiomes.

L'alarma s'ha il·lustrat gràcies a la foto que un alumne va difondre dimarts a través de les xarxes socials. El cas és que Francisco Tejedor, de l'institut IES Vila-roja d'Almassora, que va fotografiar els seus companys tapats amb mantes, va ser expulsat dilluns de l'escola perquè la directora va considerar que la instantània "desprestigiava" la imatge del centre, tal com informa VilaWeb. Ahir dimarts, a falta d'un document que justifiqués els motius de l'expulsió, Tejedor va tornar a l'escola. Però va haver de tornar a marxar, amb l'amenaça de ser expulsat un mes sencer. Els seus companys s'hi van solidaritzar i van sortir amb ell.

Desenes de centres afectats
 
Fins dimarts es va conèixer la manca de calefacció o electricitat a instituts o col·legis d’Albaida, Villena, Almassora, la Vall d’Alba, Muro d’Alcoi, Beneixama, Càrcer, la Pobla de Vallbona, Elda, Xest i Pego. Segons el portaveu de Compromís, Enric Morera, “les informacions que ens arriben són molt preocupants, ens agradaria que la nova consellera d’Educació donara explicacions per a saber on estan els diners que s’haurien de destinar al benestar dels alumnes que es formen als centres públics del País Valencià i que, per contra, han d’anar abrigats i amb mantes a classe per a no congelar-se dins de les aules”.
 
Morera ha lamentat que als informatius de Canal 9 “la notícia haja estat sobre l’onada de fred, però no han parlat de l’onada de fred i de vergonya que patim als centres educatius públics, sense llum i sense calefacció, el que ens situa al capdavant de la vergonya i de la misèria i també demostra, una vegada més, la incapacitat del PP per a gestionar, per a governar i per assegurar el benestar de les valencianes i els valencians”.
 
Des de Compromís consideren que el pitjor enemic de la imatge de País Valencià “és el mateix Consell, el PP, que permet que joves que van a estudiar estiguen a cinc graus a classe i caldria que ens donaren explicacions urgents de per què passen estes coses i quan de temps tardaran en normalitzar la situació”, segons Morera. Per eixe motiu, la coalició valencianista ha registrat preguntes en les Corts “demanant explicacions urgents i clares d’esta situació tan penosa la qual ens explica per què tenim uns índex tan elevats de fracàs escolar al País Valencià, en part perquè no es donen les condicions oportunes per als alumnes”.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid