Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ecologia
Denuncien la supressió per "sorpresa" de la figura del director dels parcs naturals al País Valencià

Els ecologistes de la Carrasca critiquen el canvi que garanteix el control polític de la gestió dels espais naturals valencians. Els "responsables de dinamització" dels parcs seran designats com personal de confiança de la Conselleria.

10/01/2012 Territori
El Govern valencià ha previst un canvi en la Llei d'Espais Protegits de la Comunitat Valenciana, pel qual s'elimina la figura del director-conservador dels parcs naturals, paratges naturals i reserves naturals.

Segons ha denunciat la Colla Ecologista la Carrasca-Ecologistes en Acció, aquest canvi suposa el final de la independència dels responsables de la gestió dels espais naturals valencians protegits, per molt que la majoria de parcs naturals ja estaven dirigits per persones afins al Govern de la Generalitat. És el cas del Parc Natural de la Font Roja i del Parc Natural de la Serra de Mariola, que des del passat estiu tenen a Nacho Palmer, membre del Partit Popular alcoià i ex regidor, com director únic.

La Carrasca considera que “la figura del responsable de la gestió dels espais naturals protegits ha quedat absolutament diluïda i sense cap marge de decisió personal”. Assenyalen que endavant “els gestors dels parcs es transformen en simples assessors de total confiança del conseller de torn, sense cap marge de maniobra tècnica d'iniciativa pròpia. És a dir, a partir d'ara ja no poden realitzar cap funció de caràcter directiu o de gestió, tal com els encomanava fins ara la Llei que s'ha canviat”.

El col·lectiu ecologista relaciona la modificació legal amb la sentència que l'any 2010 va donar la raó als sindicats CGT i Intersindical Valenciana, que havien recorregut contra el nomenament dels directors-conservadors del parcs naturals valencians com a personal eventual i de confiança, ja que defensaven que aquests llocs de treball haurien de tindre un caràcter tècnic i ser ocupats per personal directiu o funcionari.

“El Govern valencià, abans que el Tribunal Superior de Justícia ratifique aquesta sentència contrària als seus interessos clientelars, ha volgut anticipar-se amb un canvi legislatiu que només té com a objectiu garantir el nomenament a dit dels responsables dels espais naturals”, afirmen des del col·lectiu ecologista alcoià.

Tampoc no els ha fet gens de gràcia la forma en que s'ha aprovat aquest canvi, en plenes vacances de Nadal i sense avisar. El passat 19 de desembre es va reunir el Consell de Protecció del Parc Natural de la Font Roja, presidit pel nou Director General de Medi Natural, Alfredo González, i amb l'actuació com a secretari de l'ara responsable de la dinamització del Parc Natural, Nacho Palmer. Cap dels dos va anunciar aquests imminents canvis legislatius que eliminen la figura i les funcions dels directors-conservadors dels espais naturals protegits.

Font: Ara Multimedia
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid