Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Parlament de Catalunya
CiU es nega a crear una comissió d'estudi sobre l'autodeterminació

SI, ERC i ICV-EUiA han presentat una proposta conjunta, però no reuneixen el suport suficient

31/01/2012 Política
CiU no ha donat suport a la creació d'una comissió d'estudi sobre l'autodeterminació de la nació catalana en el marc de la Unió Europea. Segons ha adduït, la proposta hagués estat una "distracció" per la que considera una prioritat aquesta legislatura, el pacte fiscal.

La proposta, que han presentat conjuntament Solidaritat Catalana per la Independència (SI), ERC i ICV-EUiA, ha aconseguit que la proposta arribi al Ple del Parlament, però no disposa del suport insuficient perquè prosperi.

La voluntat dels tres grups és avançar en la construcció d'una posició catalana sobre el dret a l'autodeterminació, entenent que hi ha un procés obert a Escòcia amb el referèndum d'independència que durà a terme el govern escocès la tardor de 2014. Segons els grups, "el Parlament de Catalunya no pot estar al marge d'un debat tan important com el que es generarà a la Unió Europea en els propers anys en relació a la seva ampliació interior".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid