Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLENGUA
Boicot als supermercats Carrefour per discriminar el català

L'empresa cedeix a eliminar el català de les caixes de pagament ràpid als establiments del País Valencià a petició d'un grup espanyolista

10/01/2012 Llengua
La cadena francesa de supermercats Carrefour, ha decidit eliminar l'opció del català de les caixes de pagament ràpid dels seus establiments al País Valencià després que el col·lectiu espanyolista Colectiu Signes pel desenroll del valencianisme presentés una queixa a l'empresa a través del web. El grup anticatalà criticava l'ús del català normatiu enlloc de la variant valenciana en els serveis de pagament dels establiments del país.

L'empresa ha presentat les disculpes al col·lectiu per “les molèsties ocasionades” i han confirmat l'eliminació de l'elecció del català a les torres de pagament d'Scan&Go i Caixes d'Autopagament de les botigues de València a les quals s'hi havia implantat. Carrefour també ha afirmat que “en un futur s'implementarà el servei de pagament ràpid en totes les llengües autonòmiques”, assenyalant que “també hi haurà el valencià”.

Des que la notícia ha sortit a la llum, ja hi ha hagut diverses reaccions de rebuig a la decisió de Carrefour, reflectides en iniciatives com l'enviament massiu de correus electrònics exigint a l'empresa que restitueixin l'opció del català al servei de pagament i el boicot als establiments de l'empresa francesa.

La CUP de Vic impulsa un boicot als supermercats Carrefour

La CUP tampoc s'ha volgut mantenir al marge dels fets i han volgut denunciar aquesta nova agressió a la llengua catalana preparant una campanya de boicot als establiments de la marca Carrefour. El grup municipal a Vic ha considerat que “actuacions com la de la cadena francesa, representen un menyspreu cap a la llengua catalana i els seus parlants”, instant a tota la ciutadania a fer arribar mostres de protesta a l'empresa i a iniciar una campanya de boicot. La formació ha aprofitat per convidar a les persones i entitats a adherir-se a la campanya de boicot que ja s'està duent a terme, a través del grup del facebook “fem boicot a Carrefour!!” o enviant un missatge al correu vic@cup.cat. També han anunciat que durant els propers dies, informaran dels actes que s'estan preparant per tal de denunciar aquest nou atac a la unitat lingüística del català.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid