Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Ajornada la inauguració d'un centre feixista a Barcelona

És la segona victòria de la pressió antifeixista, que també ha aconseguit suspendre la presentació d'un llibre

12/01/2012 Drets i Llibertats
L'anomenat Centro Social Militia que havia de ser inaugurat aquest 15 de gener amb la presència de líders feixistes italians ha anunciat que ajorna el seu acte inaugural. És doncs el segon acte ultra que se suspèn gràcies a la pressió antifeixista, juntament amb la presentació del llibre La división azul a Castelló.

L'acte de Barcelona incloïa ponents de coneguda trajectòria feixista ja que el centre s’inspira explícitament a la Casa Pound d’Itàlia, i el líder de Casa Pound, Gianluca Iannone, era el principal convidat. Tal com explica Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), tant Militia com el Casa Pound afirmen que “no són de dretes ni d’esquerres”, una frase que prové de Jose Antonio Primo de Rivera, fundador de la Falange. I el nom de Casa Pound honra el poeta Ezra Pound, que va donar suport actiu a Mussolini i Hitler durant la segona guerra mundial i va fer discursos regulars a la ràdio italiana, fomentant l’odi contra la gent jueva.

UCFR celebra que l'acte inaugural, on la plataforma alertava que es podrien començar a posar les bases d'un centre feixista a Catalunya, hagi estat prorrogat, cosa que considera "una victòria de la unitat i la pressió social". En aquest sentit, afirma que la resposta "ha estat massiva" ja que la pressió social va aconseguir que la premsa se'n fes ressò.

L'ajornament podria ser fals

Malgrat tot, UCFR avisa que l’ajornament anunciat podria ser fals ja que això "és una característica dels feixistes —des de Hitler fins a Anders Breivik— que menteixen sense escrúpols". A més, adeverteix que el problema no és només l’acte inaugural, sinó la pròpia existència d’un centre feixista, ja que segons assegura la presència d’un local així comporta un augment de les agressions feixistes i racistes a la zona. En aquest sentit, la plataforma antifeixista ha anunciat que es posarà en contacte amb les diverses entitats socials i veïnals del barri afectat amb l’objectiu d’iniciar una campanya ciutadana pel tancament del centre feixista.

D'altra banda, el feixisme seguirà existint perquè les connexions entre Militia i membres destacats de Plataforma per Catalunya (PxC) "són indubtables", segons UCFR, que assegura que té proves fotogràfiques del paper clau al centre d’Alberto Sanchez, regidor de PxC per L’Hospitalet. Molts altres dirigents locals de PxC, com el seu Secretari d’Organització, David Parada, havien confirmat la seva assistència a l’acte.

Així mateix, considera que podria haver-hi una divisió interna a PxC. "Després del seu fracàs a les eleccions legislatives, un sector del partit, impacient amb les corbates i la respectabilitat, vol provar amb la disfressa utilitzada per Casa Pound, la de moviment social amb un culte de la violència. El temps dirà què passa al petit món de l’extrema dreta a Catalunya", explica l'entitat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid