Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibre feixista
La pressió antifeixista aconsegueix suspendre la celebració d'un acte a Castelló

La llibreria Argot de Castelló ha cancel·lat la presentació del llibre La división azul

12/01/2012 Drets i Llibertats
La llibreria Argot de Castelló ha decidit cancel·lar la presentació del llibre La división azul de Carlos Caballero Jurado a causa de les protestes populars que ha provocat aquest acte. La pressió antifeixista ha vingut donada per l'acte amb líders italians feixistes previst pel dia 14 a Castelló.

Les protestes van dur la lliberia a anunciar dimecres la suspensió de la presentació del libre, que aborda la història i organització de la División Azul, una tropa de soldats que Franco va enviar al front per donar suport all bàndol nazi durant la Segona Guerra Mundial.

El director de la llibreria Argot, Juan Vicente Centelles, ha explicat que en els últims dies a la llibreria "rebem molts missatges, tant de persones que estaven a favor de la presentació com d'altres que estaven en contra; hi havia gent amb ganes de fer merder", de manera que al final van decidir suspendre la presentació perquè "nosaltres simplement som una llibreria i venem llibres, no volem veure'ns embolicats en aquest tipus de temes". En declaracions al diari Las Provincias, Centelles ha reconegut que és "conscient del malestar generat per tot el que envolta aquesta obra i no volem ser còmplices d'alterar a la societat ni de provocar mals de cap a ningú".

Tal com difonia dimecres Llibertat.cat, Castelló acollirà la primera parada del líder feixista italià Gianluca Iannone, representant a la Casa Pound, un centre social d'extrema dreta al què pertanyia l'assassí racista de Florència que el passat mes de desembre va matar dos senegalesos a tretsva ferir-ne tres més i es va treure la vida suïcidant-se. La conferència està organitzada per Proyecto Impulso en un local municipal cedit per l'Ajuntament. Els cartells compten amb el logotip del consistori, que ha aclarit que l'organització ultra ha utilitzat el logotip sense permís.

Novament, la pressió antifeixista ha portat l'Ajuntament de Castelló a retirar el permís a Proyecto Impulso per realitzar l'acte al centre municipal. Malgrat això, aquesta conferència no ha estat suspesa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid