Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desnonaments
Manifestació a Terrassa pel dret a l'habitatge

A la ciutat vallesana, tres famílies són expulsades cada dia de casa seva mentre hi ha 14.000 habitatges buits i Unnim rep 568 milions d'euros

16/12/2011 Drets i Llibertats
Aquest divendres tindrà lloc a Terrassa una manifestació pel dret a l'habitatge que sortirà de la plaça Doctor Robert, a davant de Mútua Terrassa, a les sis de la tarda. La protesta, convocada per Hipotecats Terrassa, s'ha mobilitzat "per dignitat, perquè no som mercaderia en mans de polítics i banquers, per solidaritat".

Segons afirma, una de les conseqüències més greus de l'esclat de la bombolla i de la crisi ha estat la pèrdua de l'habitatge que pateixen diàriament tres famílies a Terrassa. "Són autèntiques armes de destrucció massiva que amenacen la cohesió social de les nostres ciutats i pobles, una condemna a l'exclusió, un atac als nostres projectes de vida ia la nostra dignitat", afirma, alhora que critica "la resposta jurídica i institucional". En aquest sentit, considera que la llei hipotecària "sobreprotegeix les entitats bancàries i està deixant les famílies al carrer amb un deute de per vida".

Paral·lelament, denuncia que s'atorguen ajuts públics a les entitats bancàries a través del FROB i assegura que l'aportació de diners públics a les caixes ha estat de 7.551.000 d'euros. En el cas de Terrassa, assenyala, UNNIM ha rebut 568 milions d'euros i el nou banc ha passat a estar sota control absolut de l'Estat. "I per impossible que sembli, segueix sense exigir-los que assumeixin la seva responsabilitat i que deixin de lucrar-se amb l'execució d'aquests habitatges (a més de amb sous milionaris)", critica.

D'altra banda, condemna també que a Terrassa hi hagi més de 14.000 habitatges buits, dels quals 5.000 estan en mans de les entitats financeres.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid