Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans
18-D: Jornada de lluita internacional pels drets de les persones migrants

A Barcelona, diumenge se celebrarà una manifestació i una concentració davant del CIE de la Zona Franca

16/12/2011 Drets i Llibertats
El 18 de desembre es commemora el Dia Internacional de les persones migrants, és el dia d’acció global contra el racisme i pels drets de les persones migrants, refugiades i desplaçades. A desenes de ciutats d’arreu del món s’estan preparant activitats per aquesta jornada de lluita.

En aquest sentit, diversos col·lectius celebraran aquest diumenge la Jornada de lluita internacional pels drets de les persones migrants i contra els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE). D'entre les accions destacades hi ha una manifestació que partirà a les dotze del migdia de la Plaça Universitat sota el lema “Les persones migrants no som mercaderia d’un sol ús”. En el recorregut es farà una performance que escenificarà les batudes policials i detencions racistes, els internaments en CIE i les expulsions. .A les cinc de la tarda, el CIE de la Zona Franca acollirà una concentració sota el lema "Tanquem el Guantánamo de la Zona Franca".

A dos quarts de cinc de la tarda es marxarà amb l’autobús 109 des de plaça Espanya fins al CIE de la Zona Franca per assistir a la concentració. Allà es llegiran comunicats i s'escoltarà el testimoni de persones que han estat internades i deportades. La maquinària de batudes, internaments i expulsions s’intensifica a mesura que la crisi capitalista s'intensifica, ja que les persones migrants són les més vulnerables i les primeres a ser expulsades del mercat de treball.

Els actes estan convocats pel moviment 15-M, la campanya pel tancament dels CIE, Papers i drets per a tothom, Cornellà Sense Fronteres, AEDI, Colectivo 1 de marzo, Edifici15o i Colectivo Maloka. Aquests col·lectius rebutgen la llei d'estrangeria i demanen el cessament de les batudes, el tancament dels CIE i la fi de les expulsions, així com les persecucions discriminatòries dels Serveis d'Ocupació i Benestar Social contra els immigrants.

1 de cada 3 immigrants no té feina

L'atur afecta de manera intensa les persones migrades. A l'Estat, una de cada tres persones immigrades està sense feina. A més, a causa de la Llei d'Estrangeria, la manca de treball per als immigrants és encara més greu, ja que no poden ni aconseguir ni renovar la seva documentació ni reagrupar les seves famílies ja que es requereix un contracte. A Catalunya, el Govern de Mas ha retirat l'ajut a milers d'aturats i entre ells famílies immigrants que no tenen cap recurs econòmic. A més, el govern de Rajoy amenaça amb treure l'arrelament.

Deportacions silenciades

Les deportacions es practiquen a l'estat espanyol amb total impunitat i amb un silenciament total. Dijous, la mateixa setmana que se celebra la Declaració Universal dels Drets Humans i el Dia Mundial del Treballador Migrant, desenes de persones van ser deportades pel Ministeri de l’Interior en un vol amb destinació al Senegal. Es tracta d’ordres judicials d’internament i expulsió contra persones que ostenten una clara situació d’arrelament, amb més de quatre anys d’empadronament.

El manifest de la convocatòria d'aquest diumenge remarca que els treballadors, siguin immigrants o autòctons, són els qui més pateixen la desigualtat social, l'abús de les hipoteques, la injustícia de milers de pisos buits al costat de milers de famílies sense llar, els salaris miserables amb treballs precaris o estar desocupat i no tenir dret a PIRMI. "Tots patim la repressió policial i la criminalització mentre els seus robatoris i la seva corrupció romanen impunes", denuncia.

"No som els responsables de la crisi"

Però a més, subratlla: "Els i les immigrants som també víctimes de les batudes, l'assetjament policial i la xenofòbia. Se'ns converteix en criminals pel nostre simple aspecte o color. Som detinguts sense haver comès cap delicte, pel simple fet de no tenir els papers en regla. Se'ns tanca en els CIE, pitjor que presons, autèntics Guantánamos en la falsament democràtica Europa. I finalment se'ns expulsa. Se'ns acusa injustament als i les immigrants, de ser els causants de la crisi econòmica. No som els responsables de la crisi. És el govern el que ha invertit els diners dels impostos que tots paguem, també nosaltres, a rescatar als bancs i ara aprofiten per fer retallades socials que de nou pagarem tots. Tots i totes som immigrants, tots i totes estem indignats, tots i totes hem de sortir a lluitar contra aquesta injusta situació".

Per saber què és el 18-D i perquè cal aquesta jornada de lluita, consulta aquest article.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid