Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Campanya de solidaritat amb Josep Garganté

El proper 23 de febrer de 2012 serà jutjat Josep Garganté,  reballador de l'empresa Transports Metropolitans de Barcelona, membre de la secció sindical i portaveu de la CUP de Barcelona pels enfrontaments que hi va haver el passat 29 de setembre del 2010. Fruit d'aquest procés, se li demana una multa entre 3000 i 6000 euros equivalent a 10 mesos de presó.
 
S'ha obert una pàgina web on s'explica el cas i es recullen comunicats de solidaritat. En aquesta línia Endavant (OSAN) ha emès una nota de premsa on se suma a la campanya de solidaritat "Garganté Absolució!", i anima  a "totes aquelles persones compromeses amb la lluita pels drets socials i laborals, a donar suport econòmic i polític"
 

08/11/2011 03:55 Drets i Llibertats

Segons explica la web on es demana l'absolució de Josep Garganté, el passat 29 de setembre de 2010 es va convocar una Vaga General contra la retda laboral del govern del PSOE. A la ciutat de Barcelona, estudiants, aturats i aturades, treballadors d’empreses públiques i privades, jubilats i jubilades van sortir al carrer per manifestar el seu desacord amb aquestes mesures imposades per la Unió Europea i el FMI.

 
En una de les protestes, a Plaça Universitat amb Ronda de Sant Antoni, quan una manifestació es dirigia cap a Departament de Treball el Mossos d’Esquadra van impedir el pas a la marxa i van carregar contra els i les manifestants. En aquesta situació, segons Televisió de Catalunya S.A., una persona va trencar l’òptica d’una càmera de TV3 que estava gravant els fets.

Televisió de Catalunya S.A., a través de la denuncia del seu càmera, primer, i d’un representant de TVC S.A, després, va entregar als Mossos d’esquadra set fotografies, una gravació amb imatges de dels i les manifestants en diferents moments, en els quals no es veu l’acusat, i quatre fotografies mostrant els desperfectes de la càmera.

A partir de la compilació de tot aquest material, policies de paisà del Mossos d’Esquadra van detenir el passat 14 d’octubre de 2010 Josep Garganté, conductor d’autobusos de TMB i afiliat a la CGT, acusant-lo de trencar la càmera i generar aldarulls. Els Mossos van anar a buscar a l’autobús a l’acusat al finalitzar la seva jornada de treball i el van detenir després d’esposar-lo i gravar-lo en vídeo. Posteriorment, li van fer passar una nit a la comissaria de Les Corts.
 
En la mateia web, ens fan tot un seguit de puntualitzacions sobre detenció que patir per a l'interrogatori, ja que se'l podien haver estalviat amb una simple citació i es denuncia l'actuació de TV3 en tot aquest procediment judicial.
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid