Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La participació ciutadana, gran protagonista del ple de l'Ajuntament de Premià de Mar

La Crida Premianenca-Poble Actiu de Premià de Mar (Maresme) presentarà fins a quatre mocions al ple ordinari del 19 d'octubre on es demanarà la creació del Pla Director de Participació Ciutadana, l'elaboració de pressupostos participatius, la creació d'un Pla d'Ordenació d'Equipaments Comercials per afavorir el comerç local i finalment, la reclamació dels diners que l'Ajuntament deu a l'Associació Amics de La Bressola.

En aquesta ocasió, Crida Premianenca ha volgut posar especial atenció en la participació ciutadana, ja que consideren que aquesta voluntat va ser molt present al programa electoral del partit i veuen imprescindible que "la política municipal guanyi en pluralitat, proximitat i, sobretot, compti amb l'opinió dels premianencs i premianenques en accions vinculants".

12/10/2011 12:03 Política

Crida ha volgut proposar un Pla Director amb propostes concretes com l'obligació de l'Ajuntament a realitzar consultes populars, la modificació del Reglament Orgànic Municipal per tal de que entitats i particulars puguin intervenir als plens, o la contemplació de la figura dels regidors i regidores de barri. Per altra banda, i aprofitant l'inici de la redacció dels pressupostos 2012, també presentaran una proposta d'elaboració de pressupostos participatius on els ciutadans puguin decidir de forma directa i vinculant els percentatges d'inversions que presenti el futur pressupost municipal.

joan_regidor_crida_premianencaA banda d'aquestes dues mocions sobre participació ciutadana, la formació també es posiciona en favor del comerç de proximitat amb la moció per a la creació d'un Pla d'Ordenació d'Equipaments Comercials. Amb això, Crida pretén aconseguir un Pla de dinamització comercial i una comissió de seguiment amb un representant de cada grup municipal, membres de l'associació de Comerços Associats de Premià, botiguers del Mercat Municipal i diferents presidents de les associacions de veïns i veïnes de Premià de Mar

Suport a l'Associació Amics de la Bressola

Per últim, Crida Premianenca presenta una darrera moció per incitar l'Ajuntament de Premià de Mar a tornar a pagar l'aportació econòmica a l'Associació Amics de La Bressola, com a soci protector de l'entitat. Aquesta associació té per objectiu divulgar la tasca de La Bressola, la xarxa d'escoles que segueixen el sistema d'ensenyament d'immersió lingüística en llengua catalana a la Catalunya Nord.

Crida Premianenca ha volgut fer palès que "Són 169 els ajuntaments adherits, però l'Ajuntament de Premià de Mar no paga els 300 euros anuals a l'associació des de 2008". El partit premianenc reclama a través de la moció que l'ajuntament compleixi amb la seva obligació de pagar la quota, juntament amb una demanda de justificació del perquè no s'ha pagat en aquests últims anys i una petició de difusió de l'activitat de La Bressola.

Per saber-ne més:

La Crida Premianenca s'estrena al primer ple ordinari amb 10 preguntes al nou govern de CiU

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid