Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Agredeixen un dels impulsors de la campanya per la prohibició de la falconeria a Gallecs

Un ornitòleg de Santa Perpètua de Mogoda va ser agredit a l'espai protegit de Gallecs, al terme municipal de Mollet del Vallès.
 
Els nuclis de la CUP de Santa Perpètua i Palau-solità i Plegamans han denunciat que Xavier Macià "Xesco", membre del grup Defensa de Rèptils i Amfibis de Gallecs (DRAG) i de la Plataforma per la Defensa de Gallecs, va ser víctima d'un acte violent arran de la causa en la que participa l'ornitòleg per tal que es prohibeixi la falconeria en aquest petit espai natural protegit, segons la hipòtesi de la formació.

29/10/2011 10:00 Drets i Llibertats

La CUP, que reitera la seva posició contrària a la falconeria, ha detallat que el cotxe de l'activista presentava les rodes rebentades, els llums trencats i una nota anònima al parabrista en què els agressors l'insultaven i l'amenaçaven a ell i als seus pares.

Segons remarca la CUP, l'ornitòleg perpetuenc és una de les cares visibles d'una campanya de denúncia i recollida de signatures que demana la prohibició de la falconeria a Gallecs.

Al juliol, diverses entitats de les quals forma part la víctima (DRAG, SEO i PDG) van fer arribar al Consorci de l'EIN de Gallecs, els ajuntaments que l'integren i a les administracions autonòmiques competents un informe en el què es demanava la prohibició de la falconeria entre l'agost i l'octubre a la carena de Bandolers. La carena de Bandolers és un espai dins de l'EIN que el corriol pit-roig utilitza per descansar durant la seva migració que transcorre durant aquests mesos. L'informe explicava és una espècie protegida per la legislació europea, estatal i catalana, i que està en perill d'extinció a Catalunya.

Després del lliurament d'aquest document, Santa Perpètua de Mogoda va aprovar per Decret d'Alcaldia la prohibició. Els falconers presents a Gallecs, a més de produir molèsties regulars a espècies protegides, trepitgen i fan malbé els camps llaurats, i deixen escombraries arreu de l'espai protegit.

Foto: Ajuntament de Santa PerpètuaEls falconers i el regidor de PxC

La CUP ha tret a la llum presumptes vincles entre alguns falconers i un membre conegut de l'extrema dreta de la comarca i de Santa Perpètua. En concret, denuncia la participació de l'únic regidor de PxC a Santa Perpètua de Mogoda, Rafael Herrera Bahamonde, al grup de falconers que caça a l'espai natural protegit de Gallecs, al terme municipal del qual ell és regidor, cosa que és il·legal i incompleix el decret d'alcaldia. 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid