Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sitges aprova dues mocions de la CUP a favor de l'escola catalana i el Correllengua

El ple de l'Ajuntament de Sitges va donar suport aquest dimarts al model d'immersió lingüística i al Correllengua 2011. Tots els partits menys el PP van votar a favor de les propostes de la CUP.
 

La CUP recorda que en el ple d'investidura l'alcalde, Miquel Forns, va assegurar que el PP era "un gran company de viatge", justificant així la seva inclusió al govern municipal. Ara, el PP es posiciona en contra del model d'escola en català i s'abstenen en una moció de suport logístic, que no econòmic, al Correllengua, un acte que porta més de 10 anys realitzant-se a Sitges per la promoció del català.

28/09/2011 11:48 Política
Aquestes dues votacions han estat les primeres en les que el govern no ha votat en bloc. "Ha fet falta ben poc temps perquè quedin clares les posicions del PP, el principal soci de CiU respecte a la llengua i cultura catalanes", apunta la CUP.

D'altra banda, la formació lamenta que es va rebutjar la moció de suport als treballadors de les Llars d'Infants municipals, la Moixiganga i el Cercolet, que va ser rebutjada pels 13 vots del quatripartit -CiU, PP, SGI i NH- i els vots favorables de la CUP i el PSC. La moció tenia com a objectius apropar les condicions laborals de les treballadores a les que es donen en les Llars d'Infants de la Generalitat. La moció també acordava aprovar de nou l'augment de 300 euros mensuals en el sou dels treballadors.

Aquesta quantitat, un 23% del seu sou, és la que han deixat de percebre des del juliol d'aquest any, quan l'empresa concessionària de la gestió, EDUCARE XXI així els ho va comunicar. Des d'ençà, les treballadores s'han vist immerses en un conflicte entre l'empresa, l'antic Govern de PSC-ICV i l'actual govern quatripartit.

EDUCARE XXI en retallar aquests 300 euros rebaixa un 23% el salari dels educadors sense cap argument laboral directament relacionat. Segons la CUP, això es pot considerar com una pràctica improcedent per la justícia ja que en tractar-se d'un augment del sou que portaven més d'un any cobrant passa a ser un dret laboral adquirit.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid