Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Santa Maria de Palautordera contrària a les retallades, per la immersió i pel tancament d'Ascó


La CUP de Santa Maria de Palautordera valora molt positivament el Ple d’ahir on es van aprovar totes les mocions que havien presentat.

Així, la població,  a través del Ple municipal es va manifestae contrària a les retallades a l’hospital de Sant Celoni i en defensa de la sanitat pública; també va mostrat el seu suport a l’escola en català; i finalment es va posicionar en contra de l'allargament de la llicència de funcionament de la central nuclear d'Ascó i de la instal·lació del Magatzem Centralitzat de residus nuclears. La CUP  vetllarà per tal que s’acompleixin els compromisos adquirits.

30/09/2011 23:35 Política

El Ple de Santa Maria de Palautordera contra les retallades a l’hospital de Sant Celoni i en defensa de la sanitat pública
La moció presentada per la CUP en defensa de la sanitat pública ha rebut el suport del grup del PSC i ha prosperat gràcies a l’abstenció dels grups restants. La moció considera que les retallades en personal i en pressupost als Hospitals de Sant Celoni i de Granollers i al Servei d’Emergències Mèdiques afectaran greument l'assistència en una comarca que pateix un dèficit històric en atenció sanitària així com en nombre de llits hospitalaris i especialistes.
 
La moció afirma que la sanitat és un dels pilars bàsics de l’estat del benestar social, pel que s’ha de lluitar contra la progressiva privatització del sistema sanitari públic. Entre els acords cal destacar el d’exigir al President del Patronat de l’Hospital de Sant Celoni un compromís clar en el manteniment dels llocs de treball i que vetlli per la continuïtat dels serveis; el de demanar a l’Ajuntament que doni suport a les reivindicacions i mobilitzacions en defensa d'una sanitat pública de qualitat i contra la reducció de plantilles i serveis;  i reclamar a la Generalitat que faci marxa enrere en el retall del pressupost sanitari, entenent que salut i benestar són objectius prioritaris. Per últim la moció insta al Govern de la Generalitat a organitzar una consulta popular sobre les modificacions legislatives que està impulsant, pels greus efectes que tindran sobre el model social existent.

L’ajuntament de Santa Maria de Palautordera donarà suport i encoratjarà la legítima desobediència a les sentències contra el català a l’escola
El Ple municipal ha aprovat, per unanimitat (donada l’absència del regidor del PP) la moció en defensa de l’escola en català. La moció, presentada pels mateixos grups que hi han votat favorablement, pren per base els continguts de la proposada per Somescola i avança un pas més en considerar el risc que la resolució del recurs acabi afectant a casos particulars i per tant a mestres i centres educatius concrets. Per aquest motiu el Ple a més de manifestar el rebuig a les sentències i de manifestar el suport al model d'escola catalana en llengua i continguts, ha aprovat donar suport i encoratjar a la legítima desobediència, mostrant-se solidari amb els docents que es neguin a complir amb la sentència, així com donar suport a les reivindicacions i mobilitzacions en defensa de l’ensenyament en català.

 L’ajuntament de Santa Maria de Palautordera es manifesta en contra de l'allargament de la llicència de funcionament de la central nuclear d'Ascó i de la instal·lació del Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclears.
La moció presentada per la CUP ha estat aprovada per majoria absoluta, amb els vots favorables de CiU, GdP-ERC i de la CUP. D’aquesta manera l’ajuntament s’ha afegit al llarg llistat d’entitats que es posicionen a favor del tancament de les centrals nuclears, i contra la instal·lació de cementiris nuclears al territori dels Països Catalans, alhora que ha aprovat traslladar al Ministre d’indústria el rebuig a la concessió de la renovació del permís de funcionament de la central nuclear d’Ascó.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid