Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Condemnen l'actuació policial a la manifestació antitaurina de Gandia i exigeixen responsabilitats

Independentistes de la Safor i Endavant-la Safor condemnen conjuntament l’actuació  de la policia nacional espanyola i la policia local, i exigeixen responsabilitats tant  a la delegada del govern espanyol, Ana Botella, com a l’alcalde de la ciutat, Arturo Torró. Per la seva banda, Iniciativa Animalista també condemna la repressió policial
 
Més de mig miler de persones va aplegar la manifestació antitaurina ahir a Gandia en un ambient festiu i revindicatiu que va finalitzar sense problemes. Però, quan un grup de manifestants que tornaven es va apropar a la improvisada plaça de bous, la policia nacional espanyola desbordada, mal organitzada i amb la complicitat de la policía local, va respondre violentament i indiscriminadament contra la gent, segons informen Independentistes de la Safor i Endavant.

25/08/2011 11:11 Drets i Llibertats
Per a Iniciativa Animalista, com és habitual les forces de seguretat de l’estat van actuar sense un criteri clar, excepte l’ordre de que els manifestants no s’acostaren a la plaça, provocant moments de tensió, que culminaren al final de la manifestació, quan un nombre important de persones s’acostaren a la plaça, per a cridar contra la crueltat de les corregudes de bous, fent ús de la llibertat d’expressió.
 
I és que segons l'entitat animalista els senyors que “garanteixen l’ordre” desconeixen aquest dret i es donaren diferents situacions de confrontació, sobre tot quan una dona intentà posar uns ciris a terra en senyal de dol, per la barbàrie que estava produint-se dintre de la plaça, i que fou interpretada, “pels defensors de l’ordre” com un acte de violència i aleshores ells sí, la utilitzaren. La gent allí reunida, els va escridassar i les coses, per sort i per la maduresa de la gent i les organitzacions convocants, no passaren a majors.
 
manifestacioantitaurina1Independentistes de la Safor i Endavant apunten que almenys mitja dotzena de persones van ser agredides per dit cos policial, amb armes no reglamentàries com porres extensibles, i una certa xuleria que ha arribat a l'extrem de l'exhibició de “peinetes”, actitud característica i pròpia d'aquest cos repressiu i colonial, que continua operant amb residus del franquisme més femat.
 
A més a més desitgen el restabliment i la recuperació, el més prompte possible, de totes les persones agredides i ferides. Finalment, animen a totes i tots a mostrar el seu rebuig per l’actuació policial, participant en la concentració convocada per a hui dijous a les 20 hores a la plaça  de l’ajuntament de Gandia.
 
Més d'un miler de persones ens manifestarem pel Grau de Gandia contra la decisió de fer una correguda de bous. Feia 25 anys que no hi havia corregudes a Gandia. L’alcalde de la ciutat justificava la seva decisió per aconseguir una vesprada de diversió per al turisme de Gandia. És a dir, tornem a la “Espanya negra de xaranga i pandereta” pròpia dels temps del feixisme.La manifestació es va desenvolupar de manera serena i combativa, milers de veus contra la tortura dels animals, i especialment, contra la tortura als bous a la plaça, s’escoltaren contínuament, segons Iniciativa Animalista

L’ajuntament no va permetre que la manifestació s’acostara a la plaça de tortures que ha estat muntada al costat del port, malgrat que per a fer-la tingueren que destruir alguns arbres que allí estaven des de feia anys. Tot plegat és molt significatiu de la sensibilitat dels mandataris del PP.

Tot i els incidents, Iniciativa Animalista remarca que la manifestació va ser un gran èxit, que els i les manifestants, en tot moment, actuaren d’una manera molt madura i reivindicativa, i que esperem que el sr. alcalde de Gandia tinga un poc de seny, que no és demanar molt, i deixe de fer aquests tipus d’actes violents i sanguinaris, que no són bons per a la bella ciutat de Gandia i els seus veïns i veïnes. 

 

{youtube}WIhGaUqsUQQ{/youtube} 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid