Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP demana que Santa Maria de Palautordera sigui declarada lliure de la constitució espanyola

La CUP ha entrat una moció a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera per demanar que es declari el municipi exclòs de la constitució espanyola i de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut.

Ho ha fet coincidit amb el primer aniversari de la gran manifestació independentista del 10-J. Una moció que ja han aprovat desenes de municipis -i també alguna comarca sencera- arreu del territori. La moció que presenta la CUP demana manifestar que el Ple d'aquest ajuntament només acata la voluntat que emana de la ciutadania.

15/07/2011 18:07 Política

I exigeix que es declari que el dret a l'autodeterminació "és un exercici eminentment cívic i democràtic que ha de ser reclamat i defensat des de totes les institucions que emanen de la voluntat popular i, molt particularment, des dels ajuntaments entesos com l'administració més propera a la ciutadania".

Al seu torn, pren com a model l'acord adoptat per l'Ajuntament del Port de la Selva i considera que ha arribat el moment de qüestionar la sobirania espanyola sobre Catalunya i, com a representants legítims dels veïns acorda declarar el municipi de Santa Maria de Palautordera moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució Espanyola, "en un gest conscient d'afirmació nacional i democràtica, de resposta a aquesta sentència humiliant".

Així mateix, fa una crida als veïns de Santa Maria de Palautordera i els ciutadans i ciutadanes de tota la nació catalana a participar massivament als actes públics en defensa de l'exercici del dret d'autodeterminació del poble català.

Per saber-ne més:

Més de seixanta municipis s'han exclòs de la Constitució 

El Pla de l'Estany, primera comarca a declarar-se moralment exclosa de la Constitució 

El nombre de municipis que es declaren fora de la Constitució assoleix la xifra de 46 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Port de la Selva i Vilafranca del Penedès es declaren moralment exclosos de la constitució espanyola  

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid