Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CiU de Palautordera nomena tinent d'alcalde el regidor del PP

La CUP de Santa Maria de Palautordera va votar en contra ahir del cartipàs de l'Ajuntament perquè considera que la composició del Govern és "del tot innecessària i fins i tot improductiva". Així, no creu oportuna la formació d'una majoria absoluta -els 5 regidors de CiU més el d'ERC i el del PP- "si el que es vol és construir consens i potenciar la participació".
 
En aquest sentit, la formació no ha donat suport a un govern de CiU que ha nomenat com a primer tinent d'alcalde i per tant com a alcalde suplent l'únic regidor del PP.

15/07/2011 13:17 Política
D'altra banda, la formació considera que els sous dels governants que han alternat el govern de Palau han estat molt superiors als honoraris que obtindrien per fer una feina de la mateixa categoria o grup professional i temps de dedicació amb un salari taxat. En aquest sentit, considera "inacceptable" que un govern municipal "defensi com a innegociable el seu nivell de vida mentre planifica retallades que afectaran al benestar de la majoria".

Sous "inadmissibles"

"Com és possible que a les treballadores i treballadors d'aquest país se'ns demani responsabilitat i que acceptem les retallades i per tant l'empitjorament de la nostra qualitat de vida, mentre el nivell de vida dels governants es manté inalterable?", es pregunta, i assegura que en aquest context "aquests sous són inadmissibles".

En aquest sentit, remarca que la CUP, en aquells ajuntaments on governa s'ha adaptat a les percepcions de les persones que integren el govern a la realitat. "Nosaltres no volem viure pel damunt de les possibilitats del poble, per aquest motiu considerem que les percepcions han de ser únicament les justes i equitatives", assenyala.

D'altra banda, els dos regidors de la CUP també han votat en contra de la delegació de competències del Ple a la Junta de Govern al considerar-la una proposta continuista que no potència l'accés a la informació i la transparència. Així mateix s'han mostrat contraris a que no s'informi al Ple de les resolucions d'alcaldia, al·legant el seu compromís amb la informació accessible i la transparència i per aquest motiu han proposat com a solució que es publiquin les Resolucions d'alcaldia al web a més de posar-les a disposició dels regidors.

Les persones representants de la CUP al Ple de Palau també han proposat que es modifiqui els estatuts del Consell Escolar Municipal per tal que els grups tinguin la capacitat de proposar una persona, que no per força hagi de ser regidora, que pugui ser nomenada pel Ple de l'Ajuntament, com a vocal.


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid