Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sandra Pazos i Ferriol Masó prenen possessió com a regidors de la CUP a Banyoles

Els candidats de la CUP de Banyoles, Sandra Pazos i Ferriol Masó, número 1 i número 2 de la CUP, han pres possessió aquest dissabte com a regidors de l'Ajuntament de Banyoles.

Miquel Noguer, el candidat del partit que va obtenir la majoria absoluta amb nou regidors, Convergència i Unió (CiU), ha estat proclamat alcalde amb un total de deu vots -els nou regidors de CiU més el de la Plataforma Progressista-PSC-, mentre que el candidat de Junts per Banyoles-AM, Josep Vicens, ha obtingut quatre vots i la d'ICV, Núria Langa, un [fotos].

11/06/2011 18:33 Política
Els dos regidors de la CUP han votat en blanc després de prometre la Constitució per imperatiu legal. Tots els regidors de CiU i el del PSC han promès lleialtat el rei espanyol, mentre que la resta han promès fidelitat a les institucions del país.

Després de prometre el càrrec i votar els portaveus dels grups municipals han pronunciat un discurs.

Discurs de la portaveu del grup municipal Sandra Pazos:

fotofamiliabanyolesLa CUP ha decidit votar en blanc en el ple d'investidura i entén aquest vot com una abstenció per deixar clar que la Candidatura d'Unitat Popular no dóna suport a Miquel Noguer com alcalde però respecta els resultats electorals que donen la potestat de governar a CIU i aposta així per una oposició activa i de carrer. Dit això, també vull recordar que fa uns minuts m'he vist obligada a prometre la Constitució Espanyola. Ho he promès per imperatiu legal per evidenciar que aquesta promesa només era per poder complir un tràmit preceptiu a l'hora de prendre possessió de la meva condició de regidora.Per si no ha quedat prou clar, ara, a l'hora d'adreçar les meves primeres paraules al ple, manifesto que no només no tinc cap intenció de complir aquesta promesa, sinó de que la meva militància política, inclosa la meva tasca com a regidora d'aquest ajuntament, sempre ha anat i seguirà anant encaminada a combatre la manca de llibertats que la Constitució espanyola perpetua.

En els cas dels regidors i regidores de la CUP, la nostra obligació és lluitar per uns Països Catalans nacionalment independents i socialment justos. Això, ara i aquí, en aquest ajuntament, vol dir comprometre'ns a defensar el programa polític amb el que ens vam presentar a les eleccions i pel qual ens van votar 708 persones del nostre municipi. És als ciutadans i ciutadanes del nostre municipi, tant als que ens van votar com als que no, als que prometem, no per imperatiu legal sinó per voluntat pròpia, defensar un model de ciutat territorialment sostenible, dinàmic, cohesionat socialment, ric culturalment, que defensi la nostre identitat nacional, la nostre llengua i la nostra cultura.

D'altra banda, recordem també a tots els politics que hi va haver una abstenció d'un 43,26%, la qual cosa ens indica que 5.312 persones no van anar a votar a causa del desencís dels ciutadans i ciutadanes envers la classe política i per això cal començar a posar les eines per un canvi del procés democràtic i aposar així per una democràcia real.

Per tot això, des de la Candidatura d'Unitat Popular ens comprometem durant aquests 4 anys a fer una oposició ferma i constructiva que no perdi la nostre ideologia, ni el nostre saber fer; estant dins l'ajuntament però també al carrer.Vetllarem perquè els processos participatius, que els pròxims anys s'han de dur a la ciutat segueixin estrictament les regles dels processos participatius. Lluitarem per uns pressupostos transparents i estarem especialment atents a tots els temes estratègics que els propers 4 anys condicionin la Banyoles del futur, com ara el POUM, la gestió de l'aigua, la protecció dels horts, la dignificació del front d'estany, la recuperació de l'essència de Banyoles com ciutat educadora, els equipaments culturals i les accions en l'àmbit social.

En definitiva, treballarem per Banyoles per aconseguir que sigui una ciutat socialment justa i perquè formi part de la construcció dels Països Catalans lliures i socialistes.

Visca la Terra!

 

{youtube}Zy74qP6u2Aw{/youtube} 

{youtube}tPdB_q1M3ZI{/youtube}

{youtube}ehUc_Kgyk9c{/youtube} 


Per saber-ne més:

La CUP irromp a molts municipis i es consolida com l'alternativa 

La CUP de Banyoles valora els resultats de les eleccions i anuncia que s'abstindrà en la investidura 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid