Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gent de Barxeta-CUP: solucions locals contra la ruïna global

cupllisbarxeta1 Acte de presentació de la CUP de Barxeta. Crònica de Toni Cucarella
 
L’hora (21’30) ha estat una mica intempestiva. A mig camí entre anar-se’n a sopar o eixir a fer-se’n una ara que el dia allarga i les nits solen sertèbies i agradables. Tanmateix, ahir, a Barxeta, com per tot a la redor,el cel estava carregat de núvols densos i foscos. Quan hem començat a pujar cap al saló d’actes de la Casa de Cultura, un grapat de gotelladeshan començat a esguitar la plaça. Però pesar de l’amenaça de tronada ellocal era ple.

15/05/2011 12:57 Política

A la taula, hi són Salva Ribera, Lluís Seguí, Carla Segarra, Manuel Ballester i Imma Alberola. Salva Ribera ha donat la benviguda a tothom. Halamentat que la darrera legislatura s’haja caracteritzat per la defensadels interessos dels partits i per l’absència de propostes per a resoldre els problemes actuals: problemes que s’han d’abordar amb un projecte desolució col·lectiva.

S’ha criticat durament l’actuació de les administracions estatal iautonòmica, una per la submissió a la cobdícia dels mercats i les seuesexigències antisocials, l’altra per corrupta i dictatorial, i més enconcret, pel que fa a Barxeta, per la imposició de les torres d’altatensió i del transvasament Xúquer-Vinalopó, dues infraestructures queposen en perill el futur econòmic de Barxeta, fins i tot el seu futurfísic. En aquest sentit, Lluís Seguí ha recordat que les torres d’altatensió que travessen el terme transporten l’electricitat produïda per lacentral nuclear de Cofrents, i ha esmentat els recents desastres de Fukushima i Llorca, a més d’insistir que Cofrents és massa sovint notícia pel seu mal funcionament. Un moviment sísmic com el de Llorca tindriaefectes devastadors sobre la deteriorada central de Cofrents, que serienletals i irreversibles en molts quilòmetres al seu voltant, inclosa Barxeta. També ha recordat el recent accident que va inundar d’aigua bruta del transvasament els camps de Barxeta i que va posar en perill elmateix riu amb un creixement desmesurat del seu cabal.

S’ha reclamat la supressió de les diputacions provincial pel seufuncionament clientelar i antidemocràtic, tot exigint que els seusrecursos econòmics siguen gestionats directament pels ajuntaments i perles mancomunicats de municipis.

La proposta general que presenta Gent de Barxeta-CUP: aprofitar elsrecursos naturals que té per a eixir de la crisi, no debades posseeixespais un gran valor natural i paisatgístic, amb la potenciació ordenadadel turisme rural, juntament amb la recuperació de l’agricultura i laramaderia tradicionals per a l’elaboració de productes propis i dequalitat. La formació és l’eina bàsica per a crear aquests nous llocs detreballs que donarien eixides professionals als jóvens i als qui hanpatit els efectes de l’explosió de la bombolla especulativa. Ara que laglobalització econòmica ens ha abocat a una crisi d’efectes devastadors,per altra banda previsible, són necessàries solucions locals. I per a desenvolupar-les cal la implicació de l’administració municipal amb lacreació de tallers de formació i d’infraestructures específiques.

Per saber-ne més:

Presentació del programa electoral de la CUP BARXETA "Gent de Barxeta" 

Salva Ribera Hernàndez, cap de llista per la Cup de Barxeta 

La Junta Electoral de Zona discrimina la CUP de Barxeta 

Pep Gimeno "Botifarra" a la presentació de la CUP de Barxeta 

Fa deu anys milers de persones protestaven contra l'augment de l'aigua 

Una entitat ecologista de Barxeta critica al BLOC d'acusar-los de formar part d'una llista electoral 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid