Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Marxa i extracció per preservar el litoral tarragoní

 La Plataforma Salvem la Platja Llarga i el Gata organitzen dues activitats per conèixer i difondre els valors naturals del litoral tarragoní, aquest proper cap de setmana, 14 i 15 de maig. El dissabte al matí està programada l’extracció de la planta invasora “ungles de lleó o dits de bruixa”, a les dunes de la Platja Llarga de Tarragona que es troben ubicades entre el búnquer colindant al túnel provinent de Cala Romana i les primeres cases de la zona de llevant de la platja.
 
Diumenge han convocat una marxa per tal de donar a conèixer a la ciutadania del Camp, tota la franja marítima del terme municipal de Tarragona, des de la platja del Miracle fins a la Plana de Tamarit, amb l’objectiu d’explicar i fer divulgació dels valors dels ecosistemes naturals i sensibilitzar de la importància de la seva preservació.

12/05/2011 22:50 Territori

Diumenge 15 de maig, la Plataforma i elGATA, han convocat una marxa per tal de donar a conèixer a la ciutadania, tota la franja marítima del terme municipal, des de la platja del Miracle fins a la Plana de Tamarit. El punt de sortida serà a les 9:00 del matí, a l’estàtua de Roger de Llúria al balcó del mediterrani, i s’aniran resseguint totes les platges i els morrots costaners, amb l’objectiu d’explicar i fer divulgació dels valors dels ecosistemes naturals dels roquissars, dels sistemes de dunes, reradunes i les platges, i sensibilitzar de la importància de la seva preservació. A més a més, s’analitzaran totes les intervencions urbanístiques que s’han realitzat al llarg del litoral, i s’explicaran els diversos projectes de camins de ronda i els punts conflictius on queda truncada la mobilitat i el pas dels vianants, com és el cas de laPunta de la Mora. 


El dissabte anterior, 14 de maig, a les 11:00, es tornarà a repetir l’extracció de la planta invasora “ungles de lleó o dits de bruixa”(Carpobrotus edulis), a les dunes de la Platja Llarga de Tarragona que es troben ubicades entre el búnquer colindant al túnel provinent de Cala Romana i les primeres cases de la zona de llevant de la platja, conjuntament amb la Regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament de Tarragona, per tal de recuperar la biodiversitat de les comunitats vegetals de l’ecosistema de duna i reraduna de la Platja Llarga. També s’aprofitarà per fer un taller de reconeixement i divulgació de les diferents espècies vegetals que viuen en aquest ecosistema dunar tant amenaçat i a l’hora tant preuat.


El passat mes de març la Plataforma Salvem la Platja Llarga i el GATA van realitzar una extracció d'ungles de lleó, a les dunes de la Platja Llarga de Tarragona que es troben ubicades entre el búnquer veí al túnel provinent de Cala Romana i les primeres cases de la zona de llevant de la platja. Entre el Club de Vela i la Móra ja no queden exemplars desprès de cinc campanyes, realitzades en anys anteriors. Els voluntaris van usar només guants i grans bosses per arrencar els diferents exemplars fins a omplir un centenar de sacs, aproximadament més de mil quilos. Aquestes activitats formen part del projecte de restauració i recuperació de la biodiversitat que la Plataforma Salvem la Platja Llarga està duent a terme des de fa més de dos any.

FONT: www.pobleviu.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid