Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Deu anys de lluita en contra dels transvasaments resumits en un llibre i un CD

La publicació del llibre i el disc es per deixar constància del procés reivindicatiu dut a terme fins ara, això vol dir per a la Plataforma en defensa de l'Ebre (PDE) que la lluita continua.

Aquest és l'objectiu del CD-llibre titulat "10 anys de lluites i cançons, per l'aigua i per la terra", que la PDE just acaba d'editar. De fet, més enllà de les 17 cançons incloses en el disc, aquest treball “de memòria històrica del moviment social” és també un llibret de 48 pàgines, que inclou una cronologia des dels anys trenta del segle XX fins avui.
14/04/2011 09:54 Territori
Així, es repassen els diversos projectes de transvasaments i altres “agressions mediambientals” que han revoltat l'Ebre, com la lluita contra les nuclears, la massificació de parcs eòlics o el projecte Castor. 
 
El disc inclou cançons de grups i solistes ebrencs com Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (Lo riu és vida!); Pepet i Marieta (L'aigua no està en venda); Vitruvi (A la vora del riu); Terrer Roig (Terra de fang); Riu en So (Del tros de terra); Xeic! (Futur en venda); Gra Fort (No volem transvasament); Los Draps (Lo riu és vida); Lark About (Lo crit de l'Ebre); Joan Josep Vilaubí (Lo riu), i Lua Català (El lament del riu).
 
Amb tot, el coordinador del CD-llibre, Josep Sabaté, va explicar que també han volgut incloure cançons d'altres territoris dels Països Catalans i d'Aragó que han compartit la lluita amb l'Ebre, com és el cas dels valencians Obrint Pas i Néstor Mont; La Ronda de Boltaña, del Pirineu aragonès; la Carrau, de Terrassa, o Andreu Rifé i Ràbia Positiva, de Barcelona. En aquest cas, el grup barceloní participa amb un tema del 2002 que inclou unes paraules de Ferran Barreno, el portaveu de la PDE de Barcelona que va morir de malaltia fa uns mesos.
 
El llibre-CD, que es podrà adquirir a les parades de la PDE i durant la fira Expoebre de Tortosa, es comercialitzarà amb motiu de la diada de Sant Jordi.
 
{youtube}yMmoU8bStF8{/youtube}  
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid