Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Fiscalia demana l'absolució per als responsables d'una editorial i llibreria neonazi

 La Fiscal del Tribunal Suprem (TS) ha sol·licitat aquest dimecres que s'absolguin pel delicte de provocació a la discriminació i a l'odi racista els quatre responsables de la desapareguda llibreria Kalki de Barcelona i d'una editorial de Molins de Rei per vendre material d'ideologia nazi, condemnats el 2009 per l'Audiència Provincial de Barcelona.

L'òrgan responsable d'executar l'acusació ha tractat amb indulgència els membres neonazis propietaris d'aquesta llibreria, per als quals demana directament l'absolució, malgrat que existís una sentència dictada l'octubre del 2009 per l'Audiència de Barcelona que considerava provat que van vendre tota mena de publicacions en les quals es justificava i exaltava el règim nazi i s'incitava al genocidi del poble jueu.

31/03/2011 18:26 Drets i Llibertats

Aquesta omissió del deure professional de la Fiscal a la sala segona de l'alt tribunal es basa en el fet que "no existeix un acte concret de discriminació", ja que la divulgació de les publicacions en les quals s'exaltava el règim nazi no inciten "de manera directa" a un cas directe de discriminació, tot i que sí de difusió. En aquesta línia, ha indicat que sol·liciten aquesta absolució perquè la interpretació d'aquest precepte exigeix un acte concret de discriminació, i la fiscal destaca que la publicació dels textos "no es pot tipificar" en aquest delicte.

L'Audiència Provincial de Barcelona va condemnar a tres anys i mig de presó el president del grup neonzai CEI, Ramon Blau, i el delegat de la formació a Catalunya i propietari de Kalki, Oscar Panadero, així com a tres anys Carlos García, i a dos anys i mig de presó l'administrador de la citada editorial, Juan Antonio Llopart, que va evitar la condemna per associació il·lícita.

Bau, Panadero i Llopart van ser condemnats a una pena d'un any i tres mesos de presó per un delicte contra els drets i llibertats, mentre que García ha estat condemnat a un any. Els advocats dels acusats han demanat que les penes siguin anul·lades, cosa que ha abonat la resolució de la fiscal, que també ha reclamat que se'ls apliqui la circumstància atenuant de "dilacions indegudes i que siguin confirmades la resta de penes".

La Sala que ha deliberat sobre l'absolució dels neonazis ha estat integrada pels magistrats Adolfo Prego, Andrés Martínez Arrieta, Alberto Jorge Barreiro, Diego Ramos i Miguel Colmenero, que ha exercit de ponent.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid