Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Fuetada" contra la visita del príncep espanyol a Olot

Potser després de l'èxit sense precedents de l'acció del FUET, el príncep espanyol ha decidit fer una ronda de visites aquest divendres per la Garrotxa i el Baix Empordà. Davant d'aquesta visita, les organitzacions independentistes d'Olot s'han unit per convocar una "fuetada" popular contra l'autoanomenat Príncipe de Asturias y de Gerona.

A les set del vespre, Maulets, la Greda, Alternativa per la Garrotxa, la JERC i ERC han convocat una concentració de rebuig a la monarquia a la Plaça Rector Ferrer i una "fuetada" que consistirà en un berenar popular de coca amb fuet. L'esdeveniment al Facebook compta amb un centenar d'assistents.

25/02/2011 00:55 Drets i Llibertats

 

Una monarquia que intenta "rearmar-se" a través dels botiflers 

divendres_25El parlament que es farà, al qual ha tingut accés Llibertat.cat, posa l'accent en "el grupet d'empresaris garrotxins que ens han obsequiat amb la visita del Príncep Felipe", botiflers perquè "col·laboren amb els enemics del seu país" i en la Fundació Príncep de Girona, de "finalitats ben precises", denuncia. En aquest sentit, afirma que "no és altra cosa que una estratègia de màrqueting que intenta endolcir la monarquia en un territori que no és afecte al règim".

Afortunadament, assenyala, "ja en som molts, cada dia més, que no dubtem a dir que la corona espanyola és l'expressió (constitucional) de la dominació espanyola al nostre país" i cita el pacte entre l'actual monarca i Francisco Franco, "quan es garantí la immunitat al règim feixista a través del reestabliment de la monarquia".

Les organitzacions independentistes denuncien que "la monarquia espanyola és intocable, estan per sobre la llei" i assegura que només cal recordar les sancions contra públicacions satíriques o els procés judicial a membres de l'associació pacifista "Jo també em planto!", el cessament fulminant de programes televisius o els fets de fa tres anys, quan una colla de gent va cremar, a la ciutat de Girona, fotografies dels membres de la monarquia.

Allò va desembocar en un episodi repressiu d'important magnitud a les nostres comarques i fins a 16 persones van haver de seure als bancs de l'Audiència Nacional espanyola, acusats, sostenen els convocants, "de dir les coses pel seu nom".

D'altra banda, consideren que és ara quan la monarquia intenta rearmar-se a través dels botiflers: "Avui, quan l'independentisme fa importants avenços, cal restar atents a les contraofensives espanyoles, i en tenim una bona mostra amb aquesta fundació, la Fundació Príncep de Girona, impulsada per dos olotins, Aracadi Calzada i Domenec Espadalé". Per tot això ha organitzat una fuetada, "per demostrar-los que Olot no és això, que a la Garrotxa la gent desitjem progrés social i independència, no vassallatje".

En aquest sentit subratllen que la Garrotxa va ser una de les comarques amb més participació a les consultes, i asseguren que aquest és vertader esperit de la comarca, "una comarca amb ganes de democràcia, una comarca amb ganes de llibertat, així que ens cal arraconar socialment tota aquesta colla de botiflers que volen posar fre a totes aquestes aspiracions", defensa.

La Generalitat rebrà el príncep

El príncep d'Astúries realitzarà un total de tres visites aquest divendres. La primera serà a les onze del matí, quan Felipe de Borbón visitarà el Centre d'Educació Especial Joan XXIII del Patronat Joan Sellas i Cardelús d'Olot. Una hora més tard inaugurarà el Museu d'Arts Gràfiques d'Alzamora, a Sant Joan les Fonts (Garrotxa). Ho farà acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, però serà presidida per Felipe. També hi assistiran l'alcalde de la població i president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Esponga; l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest; el president d'Alzamora Group, Pere Alzamora, i el director d'Alzamora Group, Josep Berga.

El Museu d'Alzamora Group exhibeix una mostra de maquinària d'impremta única a Catalunya, amb peces que es remunten al segle XVII, i és la col·lecció privada d'aquesta temàtica més completa de l'estat espanyol.

Ja a la tarda, després d'un llarg dinar, el príncep espanyol visitarà, a dos quarts de set, el Centre de Noves Tencologies Alimentàries (CENTA) de l'Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària (IRTA) i inaugurarà la planta pilota Ordesa-IRTA. Axò serà a Monells, al Baix Empordà.

Per saber-ne més:

La majoria de lectors creu que l'acció de FUET va ser positiva 

El segrest del retrat del rei espanyol acapara l'atenció dels mitjans 

Una ONG anomenada FUET segresta el retrat del rei espanyol de l'Ajuntament d'Olot 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid