Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Endavant i Alerta Solidària condemnen les detencions d'independentistes mallorquins

Endavant OSAN i Alerta Solidària ha denunciat les tres detencions, dos d'elles a militants d'Endavant OSAN, que van ser interrogades per la policia espanyola arran dels fets succeïts a la manifestació de la Diada de Mallorca. Se'ls imputen diversos delictes.
 
Per les dues organitzacions independentistes, aquestes detencions "responen únicament a una estratègia de persecució política de persones implicades en la lluita per llibertat nacional i social dels Països Catalans".

22/01/2011 13:57 Drets i Llibertats

 

En aquest sentit, reiteren que "la connivència de la policia espanyola i certs mitjans de comunicació de l'illa no aturarà la lluita de l'Esquerra Independentista".

Les dues organitzacions demanen la immediata retirada dels càrrecs contra els militants independentistes detinguts i secunden el comunicat fet públic per l’Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), en què responsabilitzava la policia espanyola dels aldarulls ocorreguts i manifestava el seu suport a la crema de la bandera espanyola monàrquica com a "clar rebuig a tot allò que representa aquest símbol i s’emmarca en la nostra llibertat d’expressió".

El dia de la manifestació, després de la lectura del manifest, es va produir la crema d'una bandera espanyola, moment en què dos antiavalots sortiren del carrer de la Missió i irromperen a cops de porra contra els manifestants, que davant l'agressió de la policia espanyola intentaren defensar-se i es formà un cordó humà perquè no es produís una altra càrrega amb els reforços que anaven arribant dels carrers adjacents.

Per saber-ne més:

L'EIM denuncia la criminalització de l'independentisme a l'illa  

El ferit del 30-D a Palma era un guàrdia civil retirat que intentà agredir una manifestant

L'EIM responsabilitza a la policia espanyola dels incidents ocorreguts a la Diada de Mallorca 

3.000 persones es manifesten a Palma per demanar una terra lliure

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid