Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Onze ciutadans canaris solidaris amb els saharauis es troben "sota arrest domiciliari" a l'Aaiun

Ahir a la tarda, la policia marroquina va dispersar violentament una manifestació pacífica per l'autodeterminació del Sahara a l'Aaiun. Durant la marxa, onze ciutadans canaris van ser detinguts i es troben "sota arrest domiciliari" a la seu de Casa Espanya.

Els manifestants es van veure sorpresos per policies vestits de civil que portaven banderes marroquines en un intent d'organitzar una contra-manifestació, assegura Lola, coordinadora del grup de solidaris canaris en una entrevista via telefònica a Sahara Press Service (SPS)

29/08/2010 17:51 Internacional

"La policia va intervenir violentament contra els manifestants solidaris, ferint a tots els membres del grup, resultant la més greu Carmen Roger, que va rebre "forts cops en els ull", agrega la solidària canària  al SPS.

Quan els onze participants a l'acte van desplegar pancartes prosaharauis, agents de policia de paisà marroquina van carregar contra ells i els van arrestar, segons denuncien. L'objectiu dels solidaris era  "denunciar la crítica situació dels drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occidental".  

D'altra banda, afegeix que els membres del grup van ser detinguts durant hores en l'estació central de la policia a l'Aaiun, on dos membres van ser sotmesos als interrogatoris per part de la policia i d'intel·ligència marroquina. Una portaveu del col·lectiu solidari que va participar en la manifestació pacifica afirma que era exagerada la quantitat de policies que van arribar a la  marxa i que van generar aquesta violència, destacant que moltes dones i manifestants sahrauís també havien estat colpejades fortament.

Recordar que altres manifestacions d'aquestes característiques on participaven solidaris internacionals, el ciutadà mexicà, Antonio, i la catalana, Isabel també van ser amenaçats de "violació i assassinat" en més d'una ocasió per la policia de l'ocupació marroquina d'acord amb les seves declaracions als mitjans de comunicació.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid