Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El País Valencià és el territori amb el litoral més devastat de l'Estat

Així ho revela un informe de Greenpeace titulat "Destrucció a tota costa" que analitza la destrucció dels litorals de l'Estat espanyol durant els darrers deu anys.

Pel que fa a Catalunya, Greenpeace assegura que el 89% de la costa catalana, si no es té en compte el litoral protegit, està edificada. A més, el 46,5% de la mateixa es trobava urbanitzada el 2009. Aquestes xifres converteixen Catalunya en la zona de l'Estat amb un índex més alt de saturació del seu litoral, mentre que el País Valencià és la que el té més devastat.

16/07/2010 16:58 Territori
Greenpeace remarca l'urbanisme salvatge, la construcció d'infraestructures i la contaminació com dinàmiques habituals al territori. L'organització alerta que si l'any 2004 cada quilòmetre del litoral valencià rebia cinc vegades més ciment que la mitjana europea, un any més tard es preveien 364.500 nous habitatges i l'any 2007 gairebé mig milió.  Greenpeace recorda que, malgrat els advertiments del Parlament europeu sobre el model urbanístic valencià, el passat mes de maig Marina d'Or -Orpesa (Plana Alta) anunciava 35.000 nous habitatges.
 
Després d'anys supervisant el litoral espanyol, l'organització ecologista destaca que l'urbanisme salvatge, la construcció d'infraestructures i la contaminació han destruït en les últimes dues dècades la superfície equivalent a vuit camps de futbol al dia en el conjunt de l'Estat. Així mateix, denuncia l'assetjament als escassos espais verges que queden i exigeix la seva protecció.

Durant els últims deu anys Greenpeace ha estat testimoni de la bombolla immobiliària i de les connivències de les diferents administracions públiques per anar depredant el territori costaner. Des de 1987 a 2005 es van destruir un total 50.504 hectàrees de sòl natural en en els dos primers quilòmetres de franja costanera; 7,7 hectàrees de costa degradades cada dia per crear urbanitzacions, sòl industrial i comercial. 

País Valencià: És el territori que més ha destruït el seu litoral aquesta dècada. El 2004 cada quilòmetre quadrat va rebre una mitjana de 288 tones de ciment. Un any després, el 33% del primer quilòmetre de costa estava urbanitzat. I el 2008 hi havia un port esportiu cada 11 km de costa.
 
Illes Balears: És la zona que més territori ha ocupat en aquesta dècada: el 41,4%.

Principat de Catalunya: Només l'11% del seu litoral no protegit està lliure d'edificacions. 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid