Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Sant Cugat de Vallès exigeix la neteja al bosc de Collserola per evitar incendis

Gairebé catorze mesos després de les fortes ventades i tres mesos després de les nevades, la serra de Collserola continua plena de massa forestal caiguda, moltes vies d'accés a la serra i als habitatges que hi han encara estan tallades  o l'accés és molt difícil.
La CUP de Sant Cugat del Vallès exigeix el compromís del govern per netejar la massa forestal caiguda pel vent i la neu dels camins i les pistes forestals, com a mínim 10 metres de les voreres per tal d'arribar ràpid a l'inici d'un possible incendi, i poder aturar-lo. També dó na suport a la Plataforma per evitar que es cremi Collserola, que ja ha recollit més de 10.000 signatures.

03/06/2010 12:52 Territori

Aproximadament van caure uns 60.000 arbres, dels que encara queda un percentatge molt alt per recollir, cosa que demostra la mala gestió del Parc de Collserola.

La serra de Collserola és un dels pulmons de l'àrea metropolitana on habitem al voltant de quatre milions de persones, per això creiem que és just i necessari pressionar i fer força per aconseguir un pressupost específic per poder solucionar aquest problema abans que arribi la temporada d'incendis, ja que tota aquesta massa forestal repartida el bosc, és un polvorí que pot tenir unes conseqüències fatals per aquesta serra.

És per això que la CUP de Sant Cugat:
    •    Ens adherim a la Plataforma per evitar que es cremi Collserola.
    •    Promourem la recollida de signatures en diversos locals de la ciutat.
    •    Demanem al ple de l'ajuntament el suport i l'adhesió a la plataforma.
    •    Demanem al ple de l'ajuntament que es posicioni i pressioni a la Generalitat per crear un pressupost específic de sis milions d'euros per netejar tot el parc de Collserola.
    •    Exigim el compromís de la Generalitat per netejar la massa forestal caiguda pel vent i la neu dels camins i les pistes forestals, com a mínim 10 metres de les voreres per tal d'arribar ràpid a l'inici d'un possible incendi, i poder aturar-lo.

La Campanya de la Plataforma per evitar que es cremi Collserola

L'objetiu de la campanya de recollida de signatures és per demanar que netegin de Collserola la massa forestal caiguda pel vent, que fa que el perill de tenir un gran incendi sigui posible.

Els habitants del parc de Collserola, en concret de la Rierada, hem iniciat aquesta campanya perquè estem molt preocupats pel nostre entorn, ja que estem en perill imminent, no sols el bosc, sinó tambè les nostres cases i tots els negocis, sobretot restaurants que hi ha a dintre el parc. Demanem que les administracions es facin càrrec d'aquesta situació i netegin els camins i les pistes forestals a 10 metres dels marges, es creïin franges de protecció a les cases i retirin tota la massa forestal que aviat estarà seca i a punt de cremar. Si bé és cert que alguna neteja s'està fent, també ho és que, en comparació amb el que s’ha de fer, no és res. Per tant hem creat aquesta plataforma per poder recollir el màxim nombre de signatures, com més millor; si són 10.000 millor que 5.000. I si són 100.000 encara millor.

Així doncs, demanem a tots els habitants del parc que col•laborin amb la recollida de signatures i, a tots els usuaris que cada cap de setmana van a gaudir del parc, bé amb bicicleta, o a peu, o a menjar als restaurants que hi ha, que donin la seva signatura per tal de poder exigir a la Generalitat de Catalunya que amb els pressupostos del 2010 hi hagi una partida important de diners per netejar Collserola. Això no pot esperar, és urgent una actuació ràpida i no hi ha temps per esperar informes, comissions, etc., que és al que estan habituats.

La classe política i governant del nostre país ha de saber que els ciutadans els faran responsables si no fan alguna cosa per evitar el que tots estem veient, del que pot passar si no es mobilitzen i fan el que calgui per evitar-ho. Nosaltres no pararem la nostra campanya fins a assolir l'objetiu que ens hem proposat i que no és altre que evitar un gran incendi a Collserola. Si els camins estan nets és menys problable, ja que els mitjans d’extinció tenen accés ràpid al punt de l'origen del foc i així el poden aturar.

Per tot això és important que tots i totes signem!

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid