Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Itàlia es revolta contra les retallades neoliberals de Berlusconi

Desenes de milers de manifestants han protestat aquest divendres pels carrers d'Itàlia durant una vaga general per protestar contra les mesures d'austeritat del govern del primer ministre italià, Silvio Berlusconi.

El sindicat d'esquerres CGIL (Confederació General Italiana del Treball, en italià), que compta amb sis milions de membres, ha convocat la vaga en contra del pla d'estalvi de Berlusconi que constarà de 25.000 milions d'euros.

26/06/2010 00:34 Internacional
El primer ministre italià considera que el pla d'austeritat és necessari per 'salvar l'euro'. 'Ningú nega que necessitem fer retallades, però han de ser retallades que siguin justes i mirin cap al futur,' ha declarat Susanna Camusso, cap adjunt del CGIL.

Segons els organitzadors, unes 40.000 persones s'han manifestat pels carrers de Roma i 80.000 a Milà, tot i que la policia xifra els manifestants en 35.000. A part de les banderes vermelles de CGIL també s'han vist pancartes en contra del fabricant de cotxes Fiat, que està enfrontat amb els sindicats al sud d'Itàlia.

El govern italià ha dit que només un 2% dels treballadors de l'estat han participat en la convocatòria de vaga. La majoria dels serveis d'autobusos i metro de Roma han continuat treballant amb normalitat. 'Cada vegada hi ha menys autobusos que fan vaga perquè ja no s'arriba a res a través de les vagues', ha explicat el conductor Maurizio Rinaldi.

Els treballadors del sector públic estaven cridats a fer vaga durant tot el dia, i els membres de CGIL només durant quatre hores. Les altres dues grans confederacions italianes de treballadors no han convocat cap vaga.

Després de mesos en què Silvio Berlusconi assegurava que els italians es trobaven lluny d'una crisi com la grega, el primer ministre italià s'ha vist obligat a incloure retallades pressupostàries i congelar el salari del sector públic. Segons les enquestes, la majoria dels ciutadans italians creuen que les retallades estan 'mal repartides'
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid