Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Figueres modificarà l'ordenança de civisme per prohibir el burca

La CUP de Figueres acusa l'Ajuntament de "cedir i fer el joc al racisme" ja que per la formació allunyar les dones amb burca o nicab dels edificis municipals "només aconseguirà empitjorar la seva situació".

Figueres es convertirà en el primer municipi de les comarques nord-orientals que prohibirà l'ús del burca i el nicab als espais públics. L'Ajuntament modificarà l'Ordenança de Civisme per incloure-hi un punt on es recollirà expressament que cap ciutadà podrà portar la cara tapada quan entri en un edifici públic.

22/06/2010 02:43 Drets i Llibertats

 

Davant d'aquest fet, la CUP vol remarcar que no es tracta d'un tema de seguretat als equipaments edificis municipals, sinó que aquesta decisió "es pren exclusivament per vetar-hi l'entrada a dones que vesteixin burques o nicabs", una problemàtica que actualment és inexistent a la ciutat, assegura la formació.

La candidatura considera que el burca suposa "un atac a la dignitat de les dones i a la igualtat en la relació entre els ciutadans". Tanmateix entén que aquesta prohibició no solucionarà "ni una cosa ni l'altra", sinó que considera que allunyarà aquestes persones de les instal·lacions municipals, uns dels espais que més els pot ajudar a superar per elles mateixes aquesta situació, afirma.

La CUP reclama "valentia" a l'ajuntament de la ciutat i "passes fermes" en polítiques socials "que donin més poder a aquestes dones, i que no doni cobertura als discursos xenòfobs". La CUP, a més, recorda que la situació d'indignitat d'aquestes dones es veu agreujada per una llei d'estrangeria "que les condemna a la il·legalitat i les priva dels drets més elementals, que dificulta el seu accés al món laboral i educatiu i que, per tant, les fa més esclaves i dependents". Una llei que, a més, "les posa en perill d'extradició si denuncien la violència de gènere".

La mesura s'ha consensuat entre els tres grups que formen part del govern (CiU, ERC i ICV) i es vol portar al ple d'aquest juliol. La prohibició, impulsada pel grup municipal d'ERC, ja ha rebut el vistiplau de la resta de socis de govern. De fet, aquest dilluns la Junta de Govern Local ha aprovat d'urgència portar a terme la modificació, i constituir una comissió que serà l'encarregada de fer-ne el redactat. La mesura s'instaurarà en el marc del Pacte Cívic per a la Convivència, un document que es desprèn de l'acord de govern subscrit el 12 de març passat.
 
Per a saber-ne més:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid