Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració davant els locals de CGT de Vía Laietana de Barcelona

Endavant (OSAN) anima a tota l’esquerra independentista i tota l’esquerra anticapitalista a solidaritzar-se amb els companys i companyes de la Confederació General del Treball (CGT)
Avui a les 18 h, la Federació Local de la CGT de Barcelona ha convocat una concentració davant del local de CGT a Via Laietana per a la defensa del patrimoni acumulat i a pèrdua d'un local que ha estat referent en les lluites sindicals i socials dels darrers anys a Barcelona i Catalunya.

06/05/2010 12:08 Laboral

Es denuncua que el Ministeri de Treball i CCOO hagin negociat, d'amagat, la cessió a aquests darrers de les plantes desallotjades recentment per UGT a l'edifici de Via Laietana de Barcelona.

Mentrestant, la CGT, que disposa de molts menys metres quadrats en el mateix edifici, ha quedat al marge d'aquest procés, que ni tan sols els ha estat notificat. Els successos dels darrers dies, amb tapiada de portes d'ús col·lectiu i escales d'emergència per part de CCOO que, a més, han enviat els mossos d'esquadra als locals sindicals, posa de manifest el patrocini que des del govern es fa a un sindicat com CCOO que fa temps ha perdut el seu component de classe.

Per saber-ne més:

El local de Via Laietana és de CGT, ni un pas enrere!  Jordi Martí Font, membre de la CGT i Col·lectiu Independentista del Priorat

La policia desallotja la planta de la CGT de l'edifici sindical de Via Laietana  Llibertat.cat

 

Comunicat d'Endavant (OSAN)

Davant la notícia que ens ha arribat de pressions soterrades per expulsar la CGT dels seus locals de l’edifici dels sindicats de la Via Laietana de Barcelona, per part tant de la cúpula de CCOO de Barcelona que s’ha autoassignat parts de l’edifici que no li corresponen, com per part del Ministeri espanyol de “treball” que no només no ho impedeix sinó que ho ampara amb la seva legalitat, des d’Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional) manifestem:
1.              El nostre total suport i solidaritat amb els i les companyes de CGT, ja que és absolutament injust que ara els hi vulguin deixar sense local –un edifici que recordem-ho va pertànyer a la CNT–. Només es pot entendre en la dinàmica capitalista estatal ha de pagar els serveis als seus servidors col·laboradors, les cúpules de CCOO i UGT.   
2.              Denunciem altre cop la col·laboració entre la patronal, el govern i les cúpules sindicals de CCOO i UGT que no dubten en retallar drets laborals i socials al poble treballador català. Aquesta estreta col·laboració es materialitza també en casos com aquest on la UGT, han estat “premiats” amb un edifici per ells sols (construit per l’ajuntament de Barcelona!!), i en el cas de CCOO, mentre no puguin tenir l’edifici nou que havien anunciat al districte del 22@, sembla que rebran la cessió de tot l’edifici de la Via Laietana.
3.              Condemnem les accions anti-obreres i anti-populars de les cúpules dirigents de CCOO i UGT, que no només signen tota mena de pactes amb la patronal i el govern en contra nostra, sinó que també ataquen a tots aquells que plantegen la lluita de la classe treballadora com a eina d’avanç en dret socials o, almenys, de no retrocés.
4.              Que els edificis de la Via Laietana, pertanyen a tot el poble treballador de Barcelona, i que és tot el poble treballador qui hauria de poder-se’n beneficiar, és a dir, que qualsevol persona treballadora de Barcelona, hauria de poder gaudir de l’ús lliure d’aquestes instal·lacions, en forma de serveis d’assistència i assessorament gratuïts, serveis gratuïts de lleure, etc.
5.              Animem a tota l’esquerra independentista i tota l’esquerra anticapitalista a solidaritzar-se amb els companys i companyes de la CGT. Cal sumar-s’hi i protestar per aquesta nova mostra d’autoritarisme i comportament antidemocràtic i antiobrer, per part de la direcció de CCOO i el govern.
Així doncs, cridem a mostrar tot el suport possible a les companyes i companys de CGT.

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid