Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
A Sardenya es faran consultes per autoproclamar-se com a nació

Les consultes es farien a dos municipis de l'illa,  a Perfugas, a la província de Sàsser, i Silius, a la província de Càller. Municipis on Indipendentzia Repubrica de Sardigna (iRS) té assegurades les alcaldies a eleccions que se celebraran el proper cap de setmana.
Un cop celebrades les eleccions, l'organització dels dos referèndums a Perfugas i Silius es faria en un període de "dos mesos", ja que l'IRS considera que l'autonomia està morta i la independència una mica llunyana, per això volem fer un pas gradual i autoproclamar-se com a nació.

23/05/2010 11:06 Internacional
En unes declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Gavino Sale líder del IRS,  diu que el concepte d'autonomia "està mort" i es necessita un pas més enllà: autoproclamar l'illa una nació sarda, simulant exemples reals com Escòcia, "una nació provisionalment dins l'Estat anglès", ha explicat.
 
Sardenya és una de les regions italianes amb un estatut especial d'autonomia més ampli, de la mateixa manera que ho són les regions de Sicília, Trentino-Alto Adigio, Valle de Aosta i Friuli-Venecia Julia.
 
En relació al dret d'autodeterminació dels pobles, Sale ha assegurat que fins ara es partia d'un "error conceptual" sol·licitant el consentiment de Madrid o Roma per organitzar referèndums, ja que "òbviament el treball fonamental dels estats és mantenir la seva unitat", ha dit. "Els pobles no han de preguntar autorització alguna. És un error fatal i una estratègia que no ha donat cap resultat", ha afegit.

En aquesta línia, les consultes sobre la independència portades a terme als Països Catalans són "un exemple de democratització, una nova via suau, molt tranquil·la, no violenta, per resoldre alguns conflictes" que existeixen en el sí de la UE. El líder independentista també ha lloat l'organització de les consultes catalanes, l'equip de voluntaris i "l'impecable" dispositiu telemàtic. "Ha estat un lliçó de democràcia per a nosaltres", ha afegit, insistint que "alguns estats de la comunitat europea haurien d'aprendre la lliçó de transparència i de neteja de la votació duta a terme a la nació catalana".

A les darreres eleccions al Parlament celebrades l'any passat, IRS va qualificat de "fort creixement" el 3% dels vots obtinguts per Gavino Sale, un fet que "confirma l'atracció i la sintonia amb el món actual de l'independentisme d'IRS". Es tracta d'un "enèsim i inexorable pas endavant" cap a la creació de la "República de Sardenya", segons un comunicat del partit.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid