Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La banca treu Matas de la presó

L'expresident del govern balear, Jaime Matas, no haurà d'anar a la presó. Dues transferències bancàries de Banco de Valencia i Caja de Arquitectos han convertit en fum els tres milions d'euros que el jutge José Castro, va imposar a Matas.

Segons fonts judicials, cada entitat va desviar 1,5 milions d'euros a un compte del Banc d'Espanya, i llavors la fiança es va transferir al compte que Banesto té habilitat per aquest fi.

07/04/2010 21:15 Economia
D'aquesta manera, Matas eludeix la presó per la seva presumpta implicació en el cas Palma Arena. Segons ha informat el jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, el jutge ha dictat una providència en la que declara que la fiança ha quedat constituïda.

Els tres milions d'euros de fiança que el jutge instructor del cas "Palma Arena" va imposar a l'exministre de Medi Ambient de l'era Aznar foren pagats a parts iguals per Caja de Arquitectos i Banco de Valencia. Segons ha pogut saber el jutjat d'instrucció número 3 de Palma, informat per la representació legal de l'imputat, el pagament es va produir a través de dues transferència bancàries d'1,5 milions d'euros, i datades el 6 d'abril, procedents de Caja de Arquitectos Sociedad Cooperativa de Crédito i del Banco de Valencia.

La quantia econòmica es va transferir a un compte de l'entitat Banesto que el jutjat diposa pel pagament d'aquest concepte. A més, el jutge intructor d'aquest cas, José Castro, ha dictat aquest dimecres una providència en la que declara constituïda la fiança. D'aquesta manera, Jaime Matas queda en situació de llibertat provisional, amb el passaport retirat, amb l'obligació de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes en els jutjats, i la prohibició d'abandonar el territori espanyol. Així mateix han inforamt que la instrucció del cas 'Palma Arena' continua oberta.

L'expresident balear Jaime Matas va declarar per espai de més de quinze hores ara fa dues setmanes com a imputat en el cas "Palma Arena", i finalment el jutge instructor del cas va acceptar el dimarts 30 de març les mesures cautelars dels fiscals anticorrupció que demanaven tres milions d'euros de fiança per eludir la presó. Matas es acusat de dotze delictes que podrien ser penats amb 24 anys de presó.
 
Per a saber-ne més:
 
 
López Crespí: "La corrupció del PP: orgies sexuals, cocaïna, especulació urbanística…" - Llibertat.cat

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita a Matas la fiança més alta que s'ha demanat mai - Llibertat.cat

Milers de persones es manifesten contra la corrupció a Palma   - Llibertat.cat

Maria Antònia Munar paga 350.000 euros i no ingressa a presó  - Llibertat.cat

Manifestació a Palma "Contra la Corrupció: Participació ciutadana" Llibertat.cat

L'Assemblea de moviments socials de Mallorca dóna suport a la manifestació contra la corrupció  Llibertat.cat

Una nova manifestació contra la corrupció pel 20 de març a Palma  Llibertat.cat

Una cadena humana encercla les tres institucions de les Illes a Palma contra la corrupció Llibertat.cat

Cadena humana contra la corrupció a Palma  Llibertat.cat 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid