Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració de rebuig als residus nuclears a la seu d'Endesa de Barcelona

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha convocat una concentració de rebuig davant de la seu d'Endesa de Barcelona aquest dijous per denunciar la producció de residus nuclears que generen les centrals.

La protesta té el suport d'una cinquantena d'entitats entre les quals hi ha representants de l'àmbit sindical, moviments veïnals, organitzacions ecologistes, casals i ateneus, organitzacions polítiques i entitats socials i juvenils.

28/04/2010 21:23 Territori
Les entitats convocants denuncien la 'socialització' dels costos dels residus que segons afirmen practiquen les empreses elèctriques.

En aquest sentit, addueixen que els residus nuclears es generen per culpa de la producció d'energia elèctrica amb centrals nuclears i asseguren que 'no té sentit' parlar de la gestió dels residus mentre se'n continuen generant.

L'acte de rebuig començarà aquest dijous a les set del vespre al Part de les Tres Xemeneies del Poble Sec, a Barcelona, i comptarà amb les intervencions d'Enriqueta Muntané, pagesa del Priorat i membre d'Unió de Pagesos i Sergi Saladié, portaveu de la CANC a més de geògraf i professor de la URV. A més, hi haurà castells, bastons i jotes contra el cementiri nuclear amb la participació dels cantants Francesc Ribera "Titot", Pepet i Marieta, La Carrau, el Cor de Carxofa i La Jota a la Plaça, entre d'altres.

La CANC també denuncia la 'Trobada d'Ascó amb la societat civil catalana' que organitza Rafael Vidal, alcalde d'Ascó (Ribera d'Ebre), aquest dijous al matí per 'oferir una visió precisa del projecte i dels efectes que aquest pot suposar per a l'activitat econòmica d'Ascó, de la comarca de la Ribera d'Ebre i de tot el sud de Catalunya'.

La CANC acusa Vidal de treballar 'd'amagat' durant molts anys en aquest projecte i presentar-lo 'després d'aplicar una estratègia de fets consumats, i d'esquenes a la societat asconenca, ebrenca i catalana'.

Ampli moviment popular en contra del cementiri

Fins a l'actualitat són 140 els ajuntaments que han aprovat mocions i resolucions en contra del cementiri nuclear, a més de dotze consells comarcals, les Diputacions de Tarragona i Lleida, i el Parlament de Catalunya. La resolució del Parlament de Catalunya en contra del cementiri es va aprovar amb 111 vots a favor i cap en contra.

La societat civil també s'ha mobilitzat en contra. En aquest sentit, destaca la manifestació del dissabte 24 d'abril, en què milers de persones es van concentrar a Barcelona en contra de la instal·lació del magatzem nuclear a Ascó.

Per altra banda, més de 150 entitats de tota Catalunya s'han manifestat en contra d'ubicar el cementiri a Ascó, i la CANC va presentar el passat 29 de març gairebé 7000 al·legacions contra del magatzem de residus nuclears.

Per a saber-ne més:

La CANC i 51 entitats convoquen un acte de rebuig al cementiri nuclar 

Milers de persones contra el cementiri nuclears d'Ascó a la parc de la Ciutadella de Barcelona 

Concentració davant les oficines d'Endesa a Barcelona contra el cementeri nuclear d'Ascò

 
 
Ascó i Zarra en lluita pel territori [Seguiment informatiu] 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid