Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Matas va desviar 41 milions però "només" n'haurà de pagar 3 per evitar la presó

Matas va desviar 41 milions d'euros sense justificar per enriquir el seu patrimoni i per finançar la campanya del PP.

El jutge que insrueix el cas Palma Arena, José Castro, ha decretat presó provisional eludible sota fiança de tres milions d'euros per l'expresident balear Jaume Matas. Tot i Matas s'ho pugui permetre, és la fiança més alta que s'ha demanat mai.

31/03/2010 22:19 Drets i Llibertats

A la interlocutòria del jutge, de 147 pàgines, el jutge sosté que durant les setze hores que va durar la declaració 'es va invertir més temps en formular les preguntes que en el desenvolupament de les respostes', i afirma que en general les respostes 'van brillar per la seva absència'.

José Castro imputa a Matas dotze delictes: set de malversació de diner públic, un de falsificació de documents oficials, un de prevaricació administrativa, un de frau, un de delicte electoral i un altre d'emblanquiment de capital.

Segons explica el jutge a la interlocutòria les declaracions de Matas són una 'burla' al seu Jutjat i als ciutadans, i en altres casos, 'tot un disbarat'. Castro explica que Matas el va corregir durant la declaració 'sobre el correcte ús del castellà', ja que Matas va matisar que Enrique Arnaldo no va anar a 'demanar-li feina' sinó a 'oferir-li els seus serveis'. 'Segons sembla no deu ser el mateix', diu Castro, i afegeix: 'És clar que el senyor Matas ha vingut a burlar-se dels simples mortals'.

Pel que fa a la Fundació Illesport, que pren les decisions relatives a la construcció del velòdrom, Castro sosté que 'no és més que una farsa orquestrada' per Jaume Matas, per tal d''aparentar' que era la Fundació 'qui prenia les decisions'. En aquest sentit, l'auto del jutge posa de manifest que 'totes' les actes de reunions del patronat de l'òrgan 'són falses'.

L'any 2004 el Comitè Director de la Unió Ciclista Internacional va concedir a Palma l'organització del mundial de ciclisme en pista de l'any 2007. Matas va assumir l'organització i direcció de totes les actuacions necessàries per tal d'engegar el projecte. D'aquesta manera, va ordenar la construcció d'un velòdrom cobert i l'organtizació del campionat del món de ciclisme en pista. Matas va encarregar a Dulce Linares, Directora General del Gabinet de Presidència, i a José Luis Ballester, Director General d'Esports, que duguessin a terme les actuacions necessàries pel projecte, 'sota la seva supervisió i control directe'. També va encarregar la gestió inicial per la creació de les infraestructures materials necessàries a la Fundació Illesport.

Doncs bé, el jutge manté que Matas va fer tot això 'a efectes d'ostentar un control directe sobre el projecte' i, a la vegada, 'donar cobertura formal a les seves decisions, aparentant que procedien d'un òrgan col·legiat'.

Castro manifesta que mentre li prenia declaració Matas 'va esgotar' el dret a manifestar que no tenia res a dir, o bé responia que 'el seu càrrec no el permetia entra en minúcies de les que responsabilitzava els comandaments inferiors', tot i que 'sense atrevir-se a pronunciar els seus noms', per por, diu el jutge, 'a la reacció d'aquests'.

A més, el jutge assegura que Matas va fer servir, 'amb molta freqüència', l'expressió, 'que ratlla la divinitat', de 'faci's', per al·ludir a la manifestació de la seva voluntat política.

Pel que fa al pis de luxe que Matas va atribuir a Bartomeu Reus, exconseller d'Obres Públiques, el jutge qualifica de 'borda i inútil' l'estratègia d'ocultar la propietat de l'habitatge.

A tot això, Costa conclou que Matas 's'ha vist afavorit amb un increment patrimonial notori' que es reflecteix en l'adquisició d'una 'luxosa mansió' al casc històric de Palma, que té 475 metres quadrats de superfície -més un garatge, dues terrasses i un jardí- que el pèrit valora en 1.361.992 euros.

Per a saber-ne més:

López Crespí: "La corrupció del PP: orgies sexuals, cocaïna, especulació urbanística…" - Llibertat.cat

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita a Matas la fiança més alta que s'ha demanat mai - Llibertat.cat

Milers de persones es manifesten contra la corrupció a Palma   - Llibertat.cat

Maria Antònia Munar paga 350.000 euros i no ingressa a presó  - Llibertat.cat

Manifestació a Palma "Contra la Corrupció: Participació ciutadana" Llibertat.cat

L'Assemblea de moviments socials de Mallorca dóna suport a la manifestació contra la corrupció  Llibertat.cat

Una nova manifestació contra la corrupció pel 20 de març a Palma  Llibertat.cat

Una cadena humana encercla les tres institucions de les Illes a Palma contra la corrupció Llibertat.cat

Cadena humana contra la corrupció a Palma  Llibertat.cat

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid