Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Fiscalia Anticorrupció sol·licita a Matas la fiança més alta que s'ha demanat mai

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat presó eludible sota fiança de 3 milions d'euros i la retirada del passaport per a l'expresident del govern balear, Jaume Matas, imputat pel cas Palma Arena.

A més, demana també que comparegui cada dia davant dels jutjats fins que pagui la fiança i que després ho faci cada 15 dies. L'expresident balear està imputat per nou delictes, entre ells, malversació de fons públics, delicte electoral i fiscal.

26/03/2010 21:51 Política
El Ministeri Fiscal ha de decidir també aquest divendres les mesures cautelars per al cunyat de Matas, Fernando Areal, imputat també en la causa. La decisió final està en mans del jutge. Jaume Matas ha declarat més de vint hores en només dos dies com a imputat davant el jutge que instrueix aquest cas, José Castro.En un principi la fiscalia demanava que Matas es presentés diàriament als jutjats fins que no fes efectiva la fiança. No obstant això, i com que ja ha entregat el seu passaport, aquesta mesura es retira. El proper dilluns a les deu del matí el jutge José Castro comunicarà a l'advocat de Matas, Rafael Perera, les possibles mesures cautelars per a l'expresident balear.

A la fiança que demana la Fiscalia per a Matas, també s'hi ha d'afegir l'acusació particular, representada pel govern de les Illes Balears. De fet, la fiança de 3 milions d'euros és la més elevada que s'ha demanat mai a les Illes Balears. Cal recordar que la setmana passada, l'expresidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, va haver d'abonar una fiança de 350.000 euros. De totes maneres, però, encara falta saber si el jutge rebaixa aquesta petició o la manté.

El cas Palma Arena investiga el presumpte desviament de fons públics, quan Jaume Matas era president del govern, i la relació d'aquest fet amb l'increment del seu patrimoni. De fet, s'investiga la construcció del velòdrom Palma Arena que va costar 50 milions més del que estava pressupostat. Per aquest cas, l'expresident balear està imputat per nou delictes, com són prevariació, suborn, malversació de cabdals públics, delicte fiscal, delicte electoral, falsedat documental, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i apropiació indeguda. Amb aquests delictes, l'expresident es podria enfrontar a trenta anys de presó.

Per a saber-ne més:

Milers de persones es manifesten contra la corrupció a Palma   - Llibertat.cat

Maria Antònia Munar paga 350.000 euros i no ingressa a presó  - Llibertat.cat

Manifestació a Palma "Contra la Corrupció: Participació ciutadana" Llibertat.cat

L'Assemblea de moviments socials de Mallorca dóna suport a la manifestació contra la corrupció  Llibertat.cat

Una nova manifestació contra la corrupció pel 20 de març a Palma  Llibertat.cat

Una cadena humana encercla les tres institucions de les Illes a Palma contra la corrupció Llibertat.cat

Cadena humana contra la corrupció a Palma  Llibertat.cat

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid