Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Torna el Fòrum Social Català!

Fotografia de n'Eudald d'ArgentonaPer Eudald Calvo, estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i militant del SEPC.

L'any 2008 es celebrava el Fòrum Social Català. Encara que pugui ser una valoració subjectiva crec que es pot afirmar que va ser un èxit de participació i de continguts.

Crec que un dels èxits del FSCat del 2010 hauria de ser, en primer lloc, que es repeteixi. En sí mateix ja constitueix una victòria relativa el fet que una experiència com aquella torni 2 anys després a produir-se.

21/01/2010 17:25 Eudald Calvo

En segon lloc, podem avançar ja que és un èxit en el sentit que moltes entitats hi participen de manera activa. Faltarà, clar, que sigui també un èxit d'assistència (és probable i esperem que així sigui). Entitats, estiguem o no d'acord en el què pensen, com el Col·lectiu Ronda, Ca la Dona, COBAS, CGT, ATTAC, CPT, la FAVB, la Plataforma Aturem la Guerra, Illacrua, La Directa, la Comunitat Palestina de Catalunya i un llarg etcètera hi participen activament organitzant diferents seminaris i també exposicions i activitats culturals. També els col·lectius de l'Esquerra Independentista hi serem presents de manera activa.

Tot plegat el 30 i el 31 de gener. El mateix diumenge es celebrarà l'Assemblea de Moviments Socials, que l'any 2008 va ser un punt de reunió de moltíssims col·lectius on es va expressar la voluntat de continuar teixint xarxes socials revolucionàries.

Pel que fa als continguts sembla evident que la cosa pinta molt bé. Em centraré en els seminaris que s'organitzen des de col·lectius de l'Esquerra Independentista, però la llista és llarga i es preveu molta qualitat donats els ponents.

 Una breu ressenya dels seminaris on participen activament col·lectius de l'Esquerra Independentista:

El jovent treballador català, davant la crisi capitalista: organitzem-nos per construir l'alternativa a càrrec de CAJEI, Maulets i l'Espai Jove de la Intersindical-CSC

Municipalisme i lluita social: debat sobre la participació com a via de transformació social a càrrec d'Endavant, En Lluita, Revolta Global, Gent de Gramenet, etc.

Crisi i territori: conseqüències de la crisi sobre el territori i alternatives en el context rural a càrrec de Jóvens de les Terres de l'Ebre i Maulets.

Sobre l'autodeterminació a càrrec Endavant, CAJEI i Maulets.

Socialisme: l'alternativa per a un món en crisis? a càrrec d'En Lluita, Maulets i Revolta Global.

Apaguem les Nuclears, a càrrec de Jóvens de les Terres de l'Ebre i Maulets.

Les agressions de les grans infraestructures a Catalunya. Un cas concret, el TGV, seminari en què hi participarà Cucadellum-plataformes AVE Barcelona, la Federació d'Ecologistes de Catalunya i Maulets.

I el passi de vídeo Obrint l'Esquerda (producció de Maulets sobre la crisi capitalista) a l'espai documentals.

Enllaç al PDF amb tots els seminaris

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid