Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PP Canàries: "Les corregudes de toros haurien d'estar prohibides a tot Espanya"

El Partit Popular de les Canàries es va rebel·lar contra la naturalesa inherent del seu propi partit. El PP, defensor acèrrim de les corregudes de bous com a tret distintiu per a imposar la identitat espanyolista arreu, sembla que va tenir un grup subversiu al seu partit.

Mentre que a Catalunya manté una aferrissada oposició a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que s'ha presentat al Parlament de Catalunya per tal d'abolir les corregudes de toros, a les Illes Canàries l'any 1991 el PP va entrar una proposta al Parlament autonòmic per tal de prohibir l'espectacle; una votació que fou aprovada per unanimitat.

13/01/2010 19:18 Política

D'aquesta manera, des d'aquella votació la llei canària avala la prohibició de l'anomenada fiesta nacional perquè és "especialment indesitjable la possibilitat legal de fer un negoci lucratiu d'espectacles basats fonamentalment en el maltractament, patiment i mort d'animals". I sembla que el PP de les Canàries, 18 anys després, no té cap interès a acatar les directrius del PP estatal. Tot i que el PP de les Canàries té la vicepresidència del Govern autonòmic i compta amb 15 diputats al Parlament, no ha endegat cap iniciativa per derogar aquesta prohibició.

Segons informa el diari Público, Miguel Cabrera, portaveu del PP al Parlament canari, considera que els toros haurien d'estar prohibits no únicament a l'arxipèlag, sinó "a tota Espanya", perquè són una "aberració". L'argument dels conservadors per negar la manca de coherència amb el que defensa el partit al conjunt de l'Estat és que a les Canàries mai van tenir tradició.
 
Per saber-ne més
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid