Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Vic pretén obstaculitzar l'empadronament dels nouvinguts

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Vic critica la nova normativa d'empadronament que vol imposar l'equip de govern de l'Ajuntament de Vic, format per CiU, PSOE i ERC. La formació considera que la normativa "és una mesura amb un clar rerefons electoralista i que representa una forma de fer política més pròpia de l’extrema dreta que campa per l’Ajuntament que no pas d’uns partits que s’autoconsideren progressistes".

Fa uns dies, l'Ajuntament de Vic va anunciar que modificaria els criteris que utilitzava per l'empadronament dels nouvinguts/des. A partir d’ara, la ciutadania estrangera que es vulgui empadronar a la ciutat haurà de “garantir” que té la documentació en regla. En cas contrari tindrà un període de tres mesos per “normalitzar” la seva situació.


10/01/2010 19:34 Política

Si en aquests tres mesos no s'aporta la documentació, l'empadronament es formalitzarà igual però es comunicarà la "irregularitat" a la direcció general de la Policia que procedirà a obrir un expedient informatiu d'expulsió. Serà per tant l'Estat espanyol qui tingui l'última paraula.

La proposta ha rebut crítiques des de diversos sectors, tant polítics com socials, d'entitats com SOS Racisme, ICV, UGT i EUiA. Ara, el grup local de la CUP, a l'oposició de l'Ajuntament, també s'ha afegit a la llista.

Segons la CUP, ni Plataforma per Catalunya -partit ultradretà i xenòfob d'Osona- podria haver ideat una mesura com aquesta, "que ratlla la discriminació i l’anul·lació dels drets a les persones". La nova mesura preveu que la ciutat de Vic diferenciï ciutadans i no-ciutadans.

 
"Des de l’inici de l’actual mandat, hem sentit en boca de l’alcalde que a Vic no hi havia autòctons i immigrants, sinó que només hi havia ciutadans", recorda la candidatura, que es pregunta quins són els motius que han decidit l’equip de govern a fer aquest canvi conceptual i qui és per decidir els ciutadans que són bons per la ciutat i els que no.

"Des de la CUP pensem que no ens podem inventar una normativa estrictament per Vic", remarca la formació, que afegeix que tothom vol "una ciutat segura, una ciutat amable i on hi visquem amb harmonia, però aquesta mesura només converteix una problemàtica social en problema policial, amb les consegüents situacions de conflicte social".

"Sembla que per l’equip de govern, els ciutadans nouvinguts són molt útils per a mostrar la diversitat en la cavalcada de Reis, però a l’hora de considerar-los conciutadans de ple dret, aleshores ja no ho tenen tan clar", exclama la CUP de Vic, la qual demana a l’alcalde que retiri aquesta normativa, que la posi a debat i que la replantegi tenint en compte les necessitats de tots els ciutadans de Vic.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid