Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'alcalde de Xàtiva intenta evitar comparèixer davant el jutge

Escola Valenciana ha rebut una nova notificació del jutjat de Xàtiva en el sentit que l'alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, ha presentat ara un segon recurs "dilatori" contra la denúncia presentada per Escola Valenciana admesa a tràmit pel jutjat número 2 de Xàtiva el mes de setembre.
La jutgessa observava indicis clars d'un delicte de faltes per d'injúries i amenaces tipificat al 620.2 del codi penal, i citava a declarar al president de la Diputació de València el darrer 23 d'octubre. Tres dies abans de la cita, Rus presentava un recurs per evitar acudir a declarar i la vista se suspenia in extremis. La jutgessa ja es va pronunciar sobre el primer recurs de Rus, contradient l'alcalde de Xàtiva i afirmant que Escola Valenciana té motius suficients per a continuar el procés. Aleshores el recurs de Rus va passar a l'audiència i està encara pendent de resolució

12/12/2009 03:04 Política
No obstant això, Alfonso Rus torna ara a presentar un nou recurs i fonts jurídiques d'Escola Valenciana han destacat el caràcter "dilatori" i "reiteratiu" del mateix, vist que ara l'audiència ja acumula dos apel·lacions idèntiques pendents de resolució. L'objectiu és presentar recursos idèntics per obstacularitzar i endarrerir el procés judicial. El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, ha destacat que "el dia després que la jutgessa citara a declarar Rus, aquest va dir que hi aniria sense problemes, però la realitat és que Rus està utilitzant tots els recursos per evitar-ho, tira la pedra i amaga la mà i té una actitud covard i indigna d'un polític". El president d'Escola Valenciana ha recordat que un dels objectius de l'entitat és potenciar valors democràtics i "els nostres dirigents demostren dia a dia que n'estan mancats".

La denúncia d'Escola Valenciana, presentada a nom de tots els seus responsables comarcals i encapçalada pel seu president Diego Gómez, es va presentar després que Rus qualificara els mestres valencians de "gilipolles" i "pocavergonyes" i amenaçara de "rematar-los". Els insults i les amenaces van arribar després que membres d'Escola Valenciana es concentraren a Xàtiva el darrer 25 d'abril, mostrant pancartes en contra de la política educativa del govern Camps. La denúncia va ser interposada en el jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Xàtiva. En concret el jutjat emet un aute d'incoació a Rus per un suposat delicte tipificat en l'article 620.2 del codi penal. Els insults es van dur a terme durant un acte públic, on es trobava present Ricardo Costa, secretari general del PP al País Valencià i mà dreta de Francisco Camps.

Diego Gómez ha recordat també que Escola Valenciana prepara tot un paquet de demandes i denúncies públiques en diferents fronts, principalment per l'acció del Conseller d'Educació Alejandro Font de Mora, pel que fa als incompliments de la Llei d'ús i ensenyament del valencià que està recollint l'Oficina de Drets Lingüístics (drets@fev.org) de l'entitat.
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid