Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TVE fa perillar una operació contra ETA

El programa "Los Desayunos de TVE" va donar la notícia dimecres passat que la Guàrdia Civil acabava de detenir a Oyarzun a Joseba Agudo, advocat de Batasuna i presumpte col·laborador d'ETA, segons recull Periodista Digital. En aquells moments, els agents de la Guàrdia Civil ni tan sols havien desplegat l'operatiu policial.

 La presentadora del programa, Ana Pastor, interrompia l'espai per dir en directe: "Acabem de conèixer, TVE els avança, una operació contra l'entorn d'ETA a Guipúscoa. La Guàrdia Civil acaba de detenir a l'advocat de Gestores Pro Amnistía, Joseba Agudo Mancisidor. L'operació segueix oberta i s'esperen més detencions en les pròximes hores".

05/11/2009 00:42 Internacional

 

La Guàrdia Civil va accelerar llavors el dispositiu policial i es va desplegar a tota pressa pel perill de que la informació esmentada fes malbé l'operació.

Quant els agents van arribar es van trobar amb que alguns mitjans de comunicació ja havien arribat al lloc on suposadament s'havia de produir la detenció. Tot i això els periodistes estaven "una mica perduts", ja que no es trobaven al lloc exacte.

En el moment en què TVE va donar la notícia, un periodista d'una emissora de ràdio va contactar amb un operatiu per conèixer més detalls de l'operació. La resposta de l'agent va ser que "encara no ho hem trobat, no doneu res".

La informació avançada per la cadena pública va provocar que Agudo no creués la frontera pel lloc on ho feia diàriament. Finalment, després de diverses hores va ser detingut per la Gendarmeria francesa.

Alts comandaments del Ministerio van telefonar a la cadena pública per demanar explicacions i exigir responsabilitats. La trucada va ser efectuada a la redacció de Nacional i elevada al cap d'Informatius, Fran Llorente.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid