Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Tarragona organitza una xerrada sobre la sobirania alimentària

La sobirania alimentària serà objecte de debat aquest dijous 12 de novembre a Tarragona. Jordi Mateu, membre d'Entrepobles, pronunciarà una conferència titulada "Menjadors escolars ecològics, un camí cap a la sobirania alimentària". L'acte, que tindrà lloc a les 7 del vespre al Casal Popular Sageta de foc, ha estat organtizat per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Tarragona i pretén aprofundir i estendre la pràctica de la sobirania alimentària. Aquest concepte fa referència a l'alimentació no sotmesa als criteris de mercat; al dret que té tot poble i país a garantir la pròpia alimentació de manera suficient, sana, lligada a les seves tradicions culturals i als mercats locals.

10/11/2009 15:45 Política

No obstant, tot i tractar-se d'un dret humà fonamental, està sent posat en qüestió cada dia: no només segueixen amenaçats per la fam crònica 852 milions de persones a tot el món, sinó que els mecanismes econòmics i les conseqüències socials de la globalització estan posant en perill la independència alimentària de la majoria de països del planeta.

La liberalització econòmica del mercat d'aliments, les polítiques agrícoles i econòmiques dels Estats Units i la Unió Europea, la dependència cada cop més gran dels països més pobres de les importacions bàsiques d’aliments i, en general, l’estat de l’agricultura i dels agricultors en el món (on representen encara un percentatge important de la força de treball i de les economies locals) són alguns dels problemes que amenacen el futur alimentari de la humanitat.

Entrepobles és una associació de cooperació per al desenvolupament que treballa des de la perspectiva de la solidaritat amb els pobles empobrits i explotats de l'anomenat Tercer Món o Països del Sud.

 

imagen_1  
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid