Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El grup valencià VerdCel enceta les actuacions de la UCE

 Els alcoians actuaran hui a l'amfiteatre de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que des d'ahir se celebra a la localitat de Prada a la Catalunya Nord.

El valencians oferiran la seua producció escènica que relata la vida d'una proletària alcoiana que com moltes altres es va deixar la pell en l'indústria tèxtil de la ciutat. L'espectacle compta amb producció audiovisual pròpia i ja ha rodat per molts pobles i ciutats dels Països Catalans.

La 41 edició de la UCE d'enguany té om a novetat el nomenament de Jaume Sobrequés i Callicó (Universitat Autònoma de Barcelona) com a nou rector, en substitució de Joan Domènec Ros i Aragonès, que passa a ser vicerector.

17/08/2009 15:09 Cultura

 Josep Guinovart serà homenajat enguany a Prada, el l pla Bolonya, l'any Darwin, la salut sexual, el nou model de finançament o els cinquanta anys de la fundació d'ETA són alguns dels temes que es tractaran durant la Universitat Catalana d'Estiu que va començar ahir i es prollongarà fins el dia 25 d'agost.

La voluntat es que els actes no es limitin a aquests deu dies sinó que, de manera puntual però intensa des del punt de vista acadèmic siguin presents al llarg de tot l'any a diversos punts dels Països Catalans. Una de les innovacions d'aquesta edició és la posada en funcionament de la nova residència de Vall Roc i és el preludi del que ha de ser l'any vinent la inauguració del Centre Pau Casals com a seu permanent de la Universitat Catalana d'Estiu a la Catalunya Nord.

La Universitat Catalana d'Estiu va nèixer a partir de les diades que el Grup Cultural de la Joventut Catalana i el Grup Rossellonès d'Estudis Catalans van organitzar després del maig del 68. Aquesta experiència, l'interés de la gent de la Catalunya Nord per promoure la llengua i la cultura catalana i la necessitat que la gent del Principat, les illes i el País Valencià trobés un espai de llibertat enmig de la repressió del franquisme van ser claus per impulsar la UCE i que es mantingués fins a dia d'avui

Contrapunt: Sàmara - Documental realitzat per Octavi Masià

 La protagonista d'aquesta història és una dona, una dona de 90 anys, que a través de la seua vida fem, alhora, un recorregut pel segle XX. El llibre on hi és tot aquest treball conté 100 pàgines i conté el còmic il·lustrat amb una qualitat exquisida, acompanyat de poesia, un curt documental (amb entrevista inclosa), les cançons del cd pròpiament i les videoprojeccions del directe.Els fets històrics del segle passat a un poble mediterrani, de muntanya, un poble industrial. I és a través de les vivències d'aquesta dona, dels seus ulls (amb aquesta mirada tan especial) que parlem de la guerra, la postguerra, la industrialització, la dictadura, la transició. Sàmara ha comptat amb l'ofici del productor musical Borja Penalba, de l'actor Juli Cantó i del realitzador Octavi Masià; i també amb la col·laboració dels escriptors: Isabel Clara Simó, Manel Rodríguez Castelló i Betlem Cuesta Cremades. Les etapes d'una vida humana i la història d'un poble units en un sol arbre que creix a qualsevol indret; la sàvia que corre per dins seu en les dues direccions (artèries i venes, passat i present), injecta aliment a la llavor per a què - conscient del què és - es deixe caure, vole enllà pel seu pes, i arrele allà on aterre. Excavar als orígens de VerdCel significa entrar dins les portes del temps d'un poble paradoxal, entre natural i industrial; de fàbriques vora riu, sènies, fil de vint i drapaires, metal·lúrgia i artesana manufactura, masos mecanitzats, amos i moviments sindicals, guerra i postguerra, república i dictadura, espais d'arqueologia industrial. Amb un entorn natural dibuixat de testimonis àrabs, pedregars, horts i bancals de secà, caves de neu, herbes aromàtiques, salts d'aigua i barrancs. Unes arrels d'un poble que VerdCel ens mostra a través dels ulls dels avantpassats, gent que ha viscut i ha construït aquest llegat; els processos històrics del segle XX contats ara pel relat d'emocions des d'un lloc i amb un prisma vital concrets, universalment humans. -http://www.myspace.com/verdcel

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid