Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La FAVB i l'AV de Vallvidrera denuncien l'enderrocament d'una masia centenària

Can Pujades, una masia amb 300 anys d'antiguitat, antic viver municipal ubicat en un parc forestal, era un referent cultura i patrimonial de Vallvidrera amb un gran valor sentimental per als veïns. Segons la FAVB i l'AV de Vallvidrera, durant els darrers mesos van treballar en diverses propostes de gestió i d'ús per presentar al consistori. Com altres masies de Collserola, Can Pujades, es mantenia de forma autosuficient i sostenible. Icona d'una cultura en procés d'extinció que els veïns volen salvaguardar, pels responsables d'aquestes entitats, era un bon model per al futur parc natural. I consideren que la destrucció d'aquest edifici representa un atemptat contra la memòria històrica de Vallvidrera i un abús d'autoritat per part del consistori.

29/05/2009 22:52 Territori

Pel que fa als fets ocorreguts el 6 de maig, aquest col•lectius denuncien la manca de diàleg, tot haver demanat per diversos canals a la Regidora del Districte de Sarrià-Sant Gervasi d'iniciar unes converses. També critiquen que van evitar deliberadament tot contacte i comunicació entre l'Alcalde i els representants locals. Finalment, la FAVB i l'AV reclamen la recuperació de la masia.

Per la seva banda, l'Ajuntament argumenta que l'edifici no es trobava inclòs en el llistat del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l'Ajuntament, ni tenia cap nivell de protecció específica. Tampoc formava part dels edificis considerats “edificació tradicional” del pla de protecció del Parc de Collserola. De la mateixa manera, van demanar un informe al Museu d'Història de Barcelona, on s'afirmava que l'edificació havia sofert moltes remodelacions i transformacions durant el XIX i XX i que no es veia cap inconvenient en l'enderroc. En l'actualitat es trobava en situació de ruïna tècnica.

El districte afirma que va intentar diferents opcions per donar ús a Can Pujades: una escola bressol, una gatera i una seu per Parcs i Jardins pels equips de Collserola. Totes les propostes van ser rebutjades fonamentalment per la seva ubicació.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid