Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acte d'homenatge als represaliats pel franquisme a Girona

A la trobada, Mireia Fillol de la CUP de Girona va remarcar la necessitat de que les generacions més joves s'impliquin en la lluita per la recuperació de la memòria històrica. A més, ha afirmat que la recentment aprovada Llei de la Memòria Històrica no habilita ni dignifica als republicans afusellats ja que es tracta d'una "veritable llei de punt final" de les atrocitats del règim franquista.
L'acte d'homenatge als represaliats pel franquisme celebrat ahir al cementiri vell de Girona fou un èxit. Prop de 200 persones s'hi van congregar per seguir un acte en què s'ha criticat la Llei de la Memòria Històrica.
 

11/05/2009 12:17 Drets i Llibertats
També es va demanar l'anul·lació dels consells de guerra que van condemnar a mort a més de 600 persones només a Girona. La CUP col·laborava en l'organització de l'acte, que havia estat convocat per l'Associació de Familiars de Represaliats pel Franquisme.
 
A la trobada, la memnre de la CUP de Girona, Mireia Fillol, va destacar la necessitat de que les generacions més joves s'impliquin en la lluita per la recuperació de la memòria històrica. A més, va afirmar que la recentment aprovada Llei de la Memòria Històrica no habilita ni dignifica als republicans afusellats ja que es tracta d'una "veritable llei de punt final" de les atrocitats del règim franquista. El parlament de la representant de la CUP també va versar sobre la poca sensibilitat amb la qual l'actual equip de govern municipal tracta els espais de la memòria a la ciutat de Girona. Un clar exemple, va afirmar, n'és el propi cementiri, on encara es conserven plaques que fan homenatge a les tropes feixistes.
 
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid